INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Bebelusi

#gaze #bebelus #combatere gaze bebelusi #gaze bebelusi

Cum sa-ti ajuti bebelusul sa scape de gaze. Trucuri simple, la care poate apela oricine

Gazele apar atat la bebelusi, cat si la copii mari si la adulti. Copiii mai mari si adultii fac ceea ce trebuie sa faca pentru a scapa de ele, dar nou-nascutii se bazeaza pe ingrijitorii lor pentru aproape orice si, uneori, asta include si eliminarea ragaielilor si a gazelor.

Un nou-nascut sau un bebelus care are gaze nu este un motiv de ingrijorare in sine. Dar un bebelus care manifesta disconfort din cauza gazelor cere ajutor din partea ingrijitorilor sai. Medicul pediatru Amy Sniderman a vorbit despre motivele pentru care bebelusii au gaze si ce poti face pentru a-l ajuta pe micutul tau sa se simta mai bine.

Cum sa scapi rapid de gazele bebelusului

Nimeni nu vrea sa isi vada copilul suferind din cauza gazelor. Din fericire, in cazul gazelor de bebelus, exista o multime de lucruri pe care le poti incerca pentru a aduce usurare atat pe moment, cat si pe termen lung:

Alege biberonul potrivit

Designul biberonului joaca un rol important in ceea ce priveste cantitatea de aer inghitita de cel mic in timp ce se hraneste. Pentru cele mai bune rezultate, folositi un biberon cu gatul in unghi, cu o tetina cu debit lent. Betisoarele ventilate cu paie interne sunt o optiune excelenta, la fel ca si biberoanele care folosesc captuseli de unica folosinta pre-sterilizate.

Hraneste bebelusul inainte de a-i fi prea foame

Pe cat posibil (si nu este intotdeauna posibil), incearca sa ii oferi bebelusului mancare inainte de a-i fi suficient de foame incat sa planga pentru asta. Respiratiile in timp ce inghit pe care le fac cei mici in timp ce plang le umplu burticile mici cu aer. De asemenea, ei trag aer in piept atunci cand inghit cu graba mancarea!

Regleaza pozitia de hranire

Atunci cand bebelusii beau, ei inghit aer in timpul procesului, ceea ce poate duce la aparitia gazelor. Ajustarea pozitiei de hranire poate ajuta. Dr. Sniderman sugereaza sa tii bebelusul intr-o pozitie usor inclinata - astfel incat capul micutului sa fie mai sus decat stomacul - in timpul hranirii. Daca tii bebelusul in acest fel si  te simti inconfortabil, foloseste o perna de alaptare pentru sprijin suplimentar.

Ajuta copilul sa ragaie

Daca reusesti sa ajuti copilul sa ragaie, vei reduce la minimum acumularea de gaze.

„De obicei, sugeram sa faceti o pauza cam la jumatatea mesei pentru a incerca sa ragaiati si apoi din nou la sfarsitul unei sesiuni de hranire”, spune Dr. Sniderman. „Pentru bebelusii care sunt mai predispusi la gaze, am putea sugera sa ragaie mai des - dupa fiecare uncie sau cam asa ceva.”

Cele doua pozitii pe care Dr. Sniderman le recomanda cel mai frecvent pentru ragait sunt:

  • Peste umar: Pozitioneaza bebelusul pe verticala, cu capul chiar deasupra umarului tau. Asigura-te ca ii sprijiniti capsorul cu umarul sau cu mana. Mangaie-i usor spatele.
  • Pe brate: Aseaza bebelusul in poala, cu fata in lateral. Inclina-l usor in fata, cu partea superioara a corpului sprijinindu-se pe antebratul tau. Sprijina-i usor maxilarul in mana - avand grija sa nu iti apropii mana de gatul lui. Mangaie-l sau freaca-i usor spatele.

Foloseste picaturile de gaze pentru bebelusi

Cunoscut in mod obisnuit sub denumirea de picaturi pentru gaze, medicamentul simeticona a fost utilizat de ani de zile pentru ameliorarea gazelor la sugari. Acesta poate fi cumparat fara reteta si este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru ameliorarea gazelor la sugari. Eficacitatea picaturilor pentru gaze poate varia. Este posibil sa nu functioneze pentru toti bebelusii si pentru toate gazele, dar sunt o optiune sigura care poate merita incercata.

Concentreaza-ti dieta pe nutritie, nu pe restrictii

Daca alaptezi, este posibil sa fi auzit ca ceea ce mananci afecteaza laptele matern si ca anumite alimente ar trebui evitate. O nutritie adecvata este importanta in timpul alaptarii. Dar cercetarile stiintifice nu au dovedit in mod concludent o legatura intre dieta ta si gaze sau alte neplaceri pentru bebelusul tau. Atunci cand alapteaza, unele femei reduc consumului de alimente sau produse lactate care cauzeaza gaze. Acest lucru poate fi util mai ales in cazul in care ei insisi simt gaze. Dr. Sniderman spune ca, daca functioneaza pentru tine, este minunat, dar nu sugereaza o dieta restrictiva pentru majoritatea persoanelor care alapteaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Top

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare