Bebelusi

#incaltaminte bebelusi #bebelusi #incaltaminte

Cum alegi incaltamintea pentru bebelusi

Sunt putini parinti care rezista in fata numeroaselor modele de incaltaminte pentru copii mici. Atunci cand intri intr-un magazin de pantofi pentru cei mici, tentatia de a te rezuma doar la o singura pereche de incaltari pentru micutul tau, care nu a facut inca nici primii pasi, este grea. De la pantofiori din piele moale, la modele decorate cu figurile unor personaje celebre din desene animate, sandale sau cizme de cauciuc pe care doar super-eroii ii poarta, oferta este bogata. Insa nu este la fel de sigur ca toate aceste modele sunt sigure pentru sanatatea picioarelor celui mic.

Specialistii le recomanda parintilor care intampina dificultati in gasirea incatamintei ideale celui mic, sa aleaga de fiecare data pantofii care se potrivesc cel mai bine pe piciorul copilului. Copiii mici au nevoie de o singura pereche de pantofi pe care sa o poarte zilnic, dar care sa le asigure confortul picioarelor si in care sa se simta bine de la prima incaltare. Asadar, nu-ti consuma energia sa alegi pantofi pentru ocazii speciale, pe care cel mic ii va purta doar de cateva ori, si inarmeaza-te cu rabdare pentru a gasi pantofi comozi pe care sa ii poarte in fiecare zi.

Aceasta pereche pe care copilul urmeaza sa o poarte in fiecare zi, este recomandat sa fie rezistenta, sa aiba masura potrivita, sa sustina piciorul si sa aiba talpa de cauciuc pentru a impiedica alunecarea.

Parintii trebuie sa le ofere copiilor incaltarile potrivite in functie de locul sau ocazia in care urmeaza sa fie purtate. De exemplu, sandalele sunt potivite la plaja sau la piscina, in niciun caz nu lasati copiii sa alerge afara sau sa mearga la locul de joaca in sandale. Oasele de la picioare sunt foarte fragile la aceasta varsta si se pot intampla situatii neplacute.

Te mai poti orienta si spre atelierele de pantofi care realizeaza si incaltaminte pentru copii si poti face pantofii pe comanda. Cei de la atelier au ustensilele potrivite si cunostintele necesare pentru a determina masura potrivita la pantofii pentru copii. Chiar daca pretul poate fi ceva mai mare atunci cand alegi un model pe comanda, materialele de calitate si faptul ca i se va potrivi bine pe picior copilului tau sunt motive care te vor convinge sa alegi aceasta solutie.

Pantofii potriviti si practici, cea mai buna alegere

Pantoful trebuie sa urmareasca forma naturala a piciorului si sa fie suficient de lat pentru ca degetele sa nu stea inghesuite.

Atunci cand alegi incaltamintea pentru cel mic, materialele din care aceasta este confectionata reprezinta cel mai important detaliu. Alege materiale care permit piciorului sa respire, asa cum este pielea naturala sau alte tipuri de materiale care se folosesc, de obicei, la incaltamintea pentru alergare.

Pantoful trebuie sa fie flexibil si sa se indoaie in zona rotulei, dar zona calcaiului trebuie sa fie rigida pentru a sustine bine piciorul in pozitie verticala. Pentru copiii mici, alegeti modele de pantofi cu sireturi sau velcro pentru ca acestia sunt usor de pus in picioare, dar si pentru ca fixarea incaltarilor sa fie confortabila si sigura.

Cum se masoara pantofii copilului

Atunci cand copilul tau face prima sa masuratoare pentru prima pereche de pantofi, conteaza nu doar sa aiba suficient spatiu pentru degete. In primul rand se masoara lungimea si latimea talpii piciorului. Apoi, copilul se incalta cu modelul de pantofi ales si de aici se mai verifica si alte lucruri, cum ar fi latimea sau punctul de flexare, in cazul in care talpa pantofului este usor de indoit. Toate aceste masuratori sunt importante.

In privinta masurii, avand in vedere ca un copil are nevoie de doua sau trei perechi de pantofi in fiecare an, pana cand cresterea incetineste, parintii sunt tentati sa cumpere de prima data incaltari ceva mai mari decat poarta copilul la acel moment. Specialistii spun insa ca, acest lucru nu este deloc indicat. La fel ca si adultii, nici copiii nu se simt confortabil in pantofii care au o masura sau doua in plus fata de cea potrivita. Mai mult, daca pantoful este prea mare, punctul de flexare nu va fi la locul potrivit si nu va sustine si proteja piciorul corespunzator. Un copil care are pantofi cu o marime nepotrivita, risca sa se raneasca din cauza ca poate aluneca, se poate impiedica sau poate cadea, atunci cand ii poarta.

Atunci cand pleci la cumparaturi cu copilul tau, cu scopul de a achizitiona o noua pereche de pantofi pentru cel mic, rezerva-ti suficient timp ca sa faceti cea mai buna alegere. Observa cu atentie cum se simte cel mic in fiecare pereche de incaltari pe care o probeaza. Daca il vezi ca merge pe varfuri sau nu calca normal, este posibil sa existe probleme si sa il deranjeze ceva anume la respectiva pereche de pantofi.

Modelele numeroase de pe rafturile magazinelor, il vor tenta cel mai probabil si pe copilul tau. Inainte de tendinte sau de personajele din animatii pe care si le doreste peste tot, inclusiv pe incaltari, este important sa ii explici celui mic de ce este indicat sa aiba pantofi in care sa se simta comod, sa poata alerga sau sa se poata plimba fara probleme. Sunteti impreuna in acel magazin pentru a gasi modelul de pantofi care indeplineste toate calitatile!

Ce faci cu incaltamintea care nu ii mai vine copilului tau

Sunt parinti care pastreaza hainutele si incaltarile copilului mai mare pentru a le purta mai tarziu si mezinul familiei sau pe care isi doresc sa le dea mai departe altor rude sau prieteni cu copii mici. Daca in privinta hainelor, acestea pot fi spalate si date mai departe generatiilor mai mici, in privinta incaltarilor lucrurile stau diferit.

Specialistii spun ca, doar acele incaltari purtate rar pot fi date mai departe fratilor mai mici sau rudelor. Dar pantofii purtati in fiecare zi s-au format deja pe piciorul copilului intr-un anumit fel si este posibil sa nu ofere suportul necesar unui alt copil. De asemenea, prin pantofi se pot transmite anumite boli ale piciorului cum ar fi negii sau ciupercile si numeroase bacterii.

Sursa foto: Giraffe Shoes

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare