Bebelusi

#lumanari botez #botez #lumanari

Botezul este in primul rand o ceremonie spirituala, asa ca acordati mai multa atentie lumanarii de botez!

Botezul unui copil este un eveniment extrem de important si ar trebui sa i se acorde mai multa atentie din punct de vedere spiritual, decat din punct de vedere comercial. La fel ca si in cazul altor evenimente importante (cum ar fi nunta spre exemplu) accentul a inceput sa se puna pe petrecerea de dupa ceremonie, nu pe insemnatatea ceremoniei. Asa ca undeva trebuie sa existe un echilibru: sa ne bucuram si de botezul in sine, de ceremonie, dar sa si sarbatorim alaturi de cei dragi, fie acasa, fie la un local inchiriat.

 

Spre deosebire de nunta, botezul este mult mai usor de organizat, asa ca puteti sa stabiliti chiar voi toate detaliile, inainte sau dupa nasterea copilului. In primul rand, trebuie sa rezervati biserica in care va avea loc botezul. Puteti sa alegeti o biserica in apropiere de casa voastra, ori o biserica la care mergeti de obicei, chiar daca nu se afla langa voi. Dupa, trebuie sa inchiriati localul unde va avea loc petrecerea. Asta daca optati pentru un local si nu veti organiza petrecerea acasa la voi sau la nasi ori in casa cuiva apropiat.

Revenind la botezul propriu-zis, trebuie sa nu uitati si de anumite traditii si obiceiuri. Si neaparat sa acordati importanta lumanarii de botez, care este extrem de importanta. Ramane la alegerea voastra cum va fi lumanarea si cum o veti decora, insa nu trebuie sa lipseasca, pentru ca are un rol foarte important in timpul ceremoniei si dupa aceasta.

Se spune ca lumina lumanarii de botez ghideaza sufletul crestinat al bebelusului si semnifica puritatea acestuia, pentru ca tocmai a fost iertat de Pacatul Stramosesc. Apoi, lumanarea trebuie stinsa de tavanul casei in care locuieste bebelusul sau de pragul de la intrare. Se spune ca este bine ca lumanarea sa fie pastrata macar 7 ani si sa fie folosita in cazul in care copilul se imbolnaveste, pentru rugaciuni. In unele cazuri, lumanarea este pastrata de catre biserica unde a fost savarsit botezul, in totalitate sau in alte cazuri, jumatate din lumanare se da parintilor si jumatate ramane la biserica.

Iar daca va doriti o lumanare de botez deosebita, va recomandam sa optati pentru lumanari decorate cu flori naturale. Puteti comanda lumanari de botez de la Maison d’Or, lumanari foarte frumoase, cu flori proaspete si care cu siguranta vor reprezenta o amintire frumoasa.

Pe site-ul lor veti gasi cateva modele de lumanari de botez, insa daca doriti ceva diferit, puteti sa comandati o lumanare personalizata cu florile pe care le doriti. Indiferent de metoda pe care o alegeti, important este ca lumanarea sa fie placuta de catre toti cei dragi.

Daca va doriti o lumanare care semnifica gingasia, puritatea si delicatetea, va recomandam Lumanarea de Botez cu Trandafiri Si Orhidee. Pata de culoare este reprezentata de trandafirii peach, iar penele albe si siragul de perle intregesc perfect ideea de puritate.

Vreti ca botezul sa fie caracterizat de culoare? Atunci o sa va placa Lumanarea pentru Botez cu Orhidee si Lisianthus. Lumanarea are 120 cm inaltime, iar orhideele, trandafirii, minirosa si celelalte flori si materiale realizeaza un "tablou" care indeamna la bucurie.

In cazul in care doriti sa comandati o lumanare de botez, va recomandam sa va uitati la cele disponibile la Maison d'Or.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in