Bebelusi

#scaun auto copii #alegere scaun auto #scaun auto

Alegerea scaunului auto. Sfaturi practice pentru parinti

Cumpararea unui scaun auto pentru copilul tau nu este importanta doar pentru confortul si siguranta lui, ci si pentru ca este obligatorie prin lege. Ca sa te asiguri ca alegi un model sigur si confortabil, ia in considerare principalele criterii de selectie care incep de la trasaturile bebelusului pana la caracteristicile scaunului auto. Bineinteles, si bugetul de care dispui este un factor important, dar trebuie sa privesti aceasta achizitie ca pe o investitie in siguranta bebelusului.

Acest ghid te va scapa de stres si de nedumeririle care pot sa apara cand trebuie sa alegi un model de scaun auto si nu stii care este cel potrivit.

Alegerea scaunului auto: principalele criterii de care sa tii cont

Am realizat mai jos o lista cu principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea scaunului auto perfect pentru nazdravanul tau.

Asadar, ia in considerare urmatoarele informatii:

1. Varsta, inaltimea si greutatea copilului

Datele copilului tau sunt extrem de importante in alegerea unui scaun auto confortabil.

Astfel, modelele sunt impartite in cinci grupe:

  • grupa 0 - pentru bebelusi, de la 0 si pana la 9 luni, cu greutatea cuprinsa intre 0 - 10 kilograme;
  • grupa 0+ - pentru bebelusi, de la 0 si pana la 12 luni, cu greutatea cuprinsa intre 0 - 13 kilograme;
  • grupa 1 - pentru copii, de la 6 luni si 4 ani, cu greutatea cuprinsa intre 9 - 18 kilograme;
  • grupa 2 - pentru copii, de la 3 si pana la 8 ani, cu greutatea cuprinsa intre 15 - 25 kilograme;
  • grupa 3 - pentru copii, de la 6 si pana la 12 ani, cu greutatea cuprinsa intre 22 - 36 kilograme.

2. Timpul pe care il petrece familia in masina

Daca obisnuiesti sa pleci deseori cu cei dragi mai multe ore la drum, atunci micutul tau va avea nevoie de un scaun auto cu pozitie de somn.

3. Durata de utilizare

Ai nevoie de un scaun inteligent care sa creasca odata cu micutul tau, adica sa il poti folosi mai multi ani la rand. Spre exemplu, exista modele pe care le poti folosi de la nastere pana la aproximativ 6 ani.

4. Sistemul de prindere

Sistemul de prindere al scaunului auto este extrem de important, asa ca ar trebui sa te asiguri ca este compatibil cu masina ta inainte. Poti achizitiona un model care poate fi prins cu ajutorul centurii de siguranta a masinii ori un model de scaun auto cu Isofix. Daca ai noroc, masina ta este deja dotata cu acest sistem de prindere, altfel va trebui sa montezi un kit special. Specialistii in domeniu lauda tot mai mult acest sistem de prindere, astfel ca ar trebui sa ii acorzi si tu increderea ta. Cauta un model de scaun auto cu Isofix la Chicco si nu vei fi dezamagit de variantele pe care le vei avea puse la dispozitie in magazinul online.

5. Nivelul de confort

Cu siguranta iti doresti ca micutul tau sa calatoreasca in cele mai bune conditii, asa ca trebuie sa verifici bine cat de confortabil pare scaunul de copil pe care vrei sa il cumperi. Atentia trebuie sa se indrepte asupra materialului din care este realizat si asupra structurii pe care o are. Asigura-te ca modelul respectiv protejeaza gatul si coloana copilului in primul rand.

6. Standardele de siguranta

Siguranta copilului in masina este oferita de un model de scaun auto omolgat, conform legii. O astfel de piesa trece prin mai multe teste de siguranta care garanteaza eficienta in cazul unui impact.

Alte aspecte demne de luat in considerare:

Modelul de scaun auto trebuie sa...

  • ... fie usor de utilizat;
  • ... fie usor de montat si de demontat;
  • ... se potriveasca tipului de masina pe care il ai;
  • ... poata fi intretinut usor.

Scaunul auto potrivit poate face diferenta intre o calatorie cu masina lipsita de griji si una in care iti faci tot felul de ganduri legate de confortul si siguranta bebelusului.

Foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Top

Servicii pentru acasa

Cauta
in