Glogg-ul este un vin fiert specific Scandinaviei. Aceasta bautura calda se prepara in Suedia in preajma sarbatorilor de iarna, din vin si fructe, la care se adauga condimente.
Ingrediente pentru vinul fiert scandinav, glogg
- 2 sticle vin rosu
- 50 gr coaja uscata de portocala
- 50 gr bete scortisoara
- 20 gr seminte intregi de cardamom
- 25 cuisoare intregi
- 500 gr migdale oparite
- 500 gr stafide
- 500 gr cuburi zahar
-
150 gr brandy .
Cum se prepara vinul fiert scandinav, glogg
Toarna vinul intr-o cratita. Lasa-l la fiert pana cand da in clocot, la foc mediu. Pune intr-un saculet coaja de portocala, scortisoara, cardamomul si cuisoarele, apoi leaga-l. Adauga saculetul in vin si lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand.
Adauga migdalele si stafidele si continua sa fierbi inca 15 minute. Ia cratita de pe foc. Pune o sita deasupra cratitei si adauga cuburile de zahar. Toarna peste ele brandy-ul. Aprinde apoi zaharul cu un chibrit si lasa-l sa arda. Apoi acopera cratita cu un capac pentru a stinge flacara.
Cum se serveste vinul fiert scandinav, glogg
Scoate saculetul. Toarna vinul fiert in cani si serveste-l cald.
Sursa foto: purebotanicalcare.com