Daca vrei sa incerci o noua reteta pentru vin fiert , poti prepara la tine in bucatarie celebrul vin fiert nemtesc Gluhwein.
Ingrediente pentru vin fiert Gluhwein
- 1 sticla vin rosu sec
- 1/2 cana brandy sau rom
- 1 cana apa
- 1 portocala , coaja si suc
- 1 lamaie decojita
- 1 lime, decojita
- 1/2 cana sirop de agave sau zahar vanilat
- 5 cuisoare
- 1 nucsoara , rasa
- 1 bat scortisoara
- 1 pastaie vanilie, injumatatita
-
2 stelute de anason.
Cum se prepara vinul fiert Gluhwein
Pentru acest preparat poti folosi un vin precum Merlot sau Cabernet Sauvignon. Pune intr-o cratita siropul de agave (sau zaharul) si apa, apoi adauga coaja de portocala, lamaie si lime. Adauga pastaia de vanilie, cuisoarele, anasonul, scortisoara si nucsoara. Lasa compozitia la fiert pana cand da in clocot, apoi fierbe inca aproximativ 1 ora, pentru ca lichidul sa scada. Dupa prima jumatate de ora, toarna in cratita inca 1/2 cana de vin. Vei obtine un sirop.
Da focul mic si toarna peste sirop o sticla de vin sau brandy-ul. Lasa la fiert fara sa dea in clocot. Toarna apoi in cani.
Cum se serveste vinul fiert Gluhwein
Se serveste cald. Paharul poate fi decorat cu o felie de portocala.
Sursa foto: matoppskrift.no