Bauturi

#preparare cocktail #cocktail

Top 5 cele mai faimoase cocktailuri din istorie si cum le prepari

Cocktail-urile sunt bauturi potrivite in orice ocazie, indiferent ca esti pe plaja, in club cu prietenii sau la o petrecere. Se poate spune despre multe dintre ele ca au facut istorie, pentru ca au fost inventate cu multi ani in urma, iar denumirile lor iti suna familiar desi nu ai reusit sa le gusti pana acum.

 

Nu e nevoie de un pretext anume pentru a savura un cocktail, asa ca am decis sa iti dezvaluim cateva retete clasice, asa incat sa-ti poti prepara o astfel de bautura oricand doresti.

Tequila Sunrise

Acest cocktail are  peste 50 de ani si provine din Statele Unite, iar in toata aceasta perioada a continuat sa se numere printre cel mai apreciate bauturi din gama. Pentru a-l prepara, ai nevoie de 150 de mililitri de suc de portocale, 50 de mililitri de suc grenadine, 50 de mililitri de tequila si 3-4 cuburi de gheata. Foarte important este sa respecti ordinea adaugarii ingredientelor si sa ai grija ca acestea sa nu se amestece.

La inceput se pun cuburile de gheata intr-un pahar, apoi se toarna usor sucul de grenadine. Urmeaza sucul de portocale, care se toarna cu grija pe marginea paharului sau peste un cub de gheata, astfel incat sa nu se amestece cu sucul. La final, se toarna la fel de usor si tequila, iar pentru decor poti sa apelezi la o felie de portocala sau la o umbreluta pentru cocktail.

Irish coffee

Chiar daca multi considera ca e vorba de tip de cafea, aceasta bautura poate fi incadrata fara probleme si in categoria cocktail-urilor. Daca ti-ai facut rost de o sticla de whisky la pret avantajos iar afara s-a lasat frigul si esti cam lipsit de energie, o astfel de bautura pica numai bine.

Mai intai trebuie sa iti faci o cafea neagra, pe care sa o torni intr-un pahar de sticla transparent. Adauga apoi un cub sau o lingurita de zahar brun si 50 de mililitri de whisky, iar deasupra niste frisca proaspata.

Mojito

Reteta vine din Cuba, iar denumirea ii tradeaza usor originile sud-americane. Pentru a prepara un mojito, ai nevoie de 6 ingrediente, mai precis un lime, cateva frunze de menta proaspata, apa minerala, gheata pisata, 50 de mililitri de rom si doua lingurite de zahar brun.

Lime-ul se taie cubulete, care se pun intr-un pahar, dupa care se adauga zaharul brun si frunzele de menta. Ingredientele se preseaza cu ajutorul unei lingurite, dupa care se adauga romul, gheata pisata si apa minerala.

Jack & Coke

Se prepara la fel de simplu precum suna, fiind nevoie doar de doua ingrediente principale si de 2-3 cuburi de gheata. Ingredientele de baza sunt 50 de mililitri de whisky Jack Daniel’s (Jack) si 250 de mililitri de Coca-Cola (Coke). Intr-un pahar se pun cuburile de gheata, peste care se toarna whisky-ul si apoi Coca-Cola.

Cocktailul a fost bautura preferata fondatorului cunoscutei trupe heavy metal Motorhead, Ian Fraser Kilmister, cu numele de scena Lemmy. Aproape la fiecare aparitie publica, acesta avea alaturi un Jack & Coke asa ca bautura a fost supranumita, mai in gluma mai in serios, Lemmy.

Black Russian

In ciuda denumirii, aceasta bautura nu vine de la Rasarit, ci a aparut in barurile din Bruxelles, la inceputul secolului trecut. Numele i se trage de la cele doua ingrediente, respectiv vodca si lichior de cafea.

In ceea ce priveste cantitatile, reteta standard consemneaza 35 de mililitri de votca si 150 de mililitri de lichior de cafea. Mai intai se pune vodca intr-un pahar, apoi se adauga lichiorul de cafea, iar continutul se amesteca bine.

Acestea sunt doar cateva din cele mai cunoscute retete de cocktail-uri, pe care te sfatuim sa le incerci cu prima ocazie.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare