Bauturi

# zile pline de energie #retete smoothie # smoothie #energie

7 retete de smoothie pentru zile pline de energie

Daca vrei sa iti incepi ziua cu un mic dejun sanatos, bogat in nutrienti si proteine, care sa iti asigure aportul energetic de care ai nevoie in prima parte a zilei, un smoothie poate fi solutia ideala. Pentru a evita oxidarea si separarea ingredientelor, se recomanda sa consumi smoothie-ul imediat dupa preparare. Daca, totusi, trebuie sa il prepari inainte, adauga o lingurita de suc de lamaie si refrigereaza-l cat poti de repede.

Iata cateva retete de smoothie ideale pentru zilele pline de energie, rapide si usor de preparat.

Elixirul verde al zeilor

Incepe dimineata cu un amestec de legume si fructe. Pune in blender 1/2 cana de lapte de migdale neindulcit, 1/2 cana iaur cu miere, 3 cani spanac fraged, 2 banane feliate si congelate. Omogenizeaza foarte bine si serveste-l cat se poate de repede.

Bol tropical cu smoothie

Ai nevoie de 1 banana feliata si congelata, 1 cana bucati de mango inghetate, 1 cana bucati de ananas congelat si 1 cana lapte de migdale. Mixeaza-le pe toate intr-un blender pana obtii o compozitie omogena. Daca este prea groasa, adauga mai mult lichid. Se serveste in boluri cu topping dupa dorinta.

Smoothie de boabe de rodii

Ai nevoie de 1/2 cana suc de rodie refrigerat, 1/2 iaurt degresat cu vanilie, 1 cana boabe rodie sau mix de fructe de padure. Pune toate ingredientele in blender si mixeaza pana la omogenizare completa.

Smoothie de afine, banane si migdale

Ai nevoie de 1 cana lapte de migdale neindulcit, 1 banana congelata, 1/2 cana afine congelate si 2 linguri unt de migdale. Pune totul in blender si mixeaza pana la omogenizare completa.

Smoothie verde

Ai nevoie de 1 banana medie decojita si feliata, 1/2 cana bucati de ananas proaspat sau congelat, 1/2 cana bucati de mango, 1 ceasca de kale, 1 lingura seminte de chia, 1 lingura pulbere de spirulina, 3/4 cana suc de portocale proaspat stors, 1 lingura seminte de in. Introdu toate ingredientele in blender, mai putin semintele de in, si mixeaza pana la obtinerea unuei compozitii netede si cremoase. Daca preferi sa fie mai subtire, mai poti adauga suc de potocale sau lapte de cocos. Se serveste in pahar cu seminte de in deasupra.  

Smoothie de cafea Wake Me Up

Iubitorii de cafea vor adora ideea! Ei se pot bucura atat de cana de cafea dorita, cat si de un mic dejun sanatos. Mixeaza in blender o cana de cafea cu 1/4 cana de lapte de nuca de cocos si cateva cuburi de gheata. Daca vrei mai multe proteine, mai poti adauga o lingura de nuci, migdale sau unt de arahide.

Smoothie verde cu avocado si banane

Ai nevoie de 1 banana congelata, 1 cana bucati de mango congelate, 1 cana de spanac, 1/2 avocado mediu, 1 cana lapte de migdale sau alt lapte vegetal, extract de vanilie, cateva picaturi de stevia sau alt indulcitor (optional). Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza foarte bine pana la omogenizare completa. Daca il preferi mai lichid, poti adauga mai mult lapte vegetal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului