INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Bauturi

#preparare capsunata #ingrediente capsunata #capsunata

Profita de sezonul capsunelor pentru a prepara cea mai buna capsunata

Capsunata sau lichiorul de capsune, este o bautura dulce, aromata, obtinuta din celebrele fructe.

 

Cu un parfum delicat, si o aroma intensa de capsune, acest lichior simplu de preparat acasa, din doar cateva ingrediente, ii va surprinde pe toti musafirii.

Ingrediente pentru capsunata

  • 1 kg capsune coapte
  • 300 – 350 grame zahar
  • 500 ml alcool de 60°

Cum se prepara capsunata

Pune capsunele intr-un vas incapator si acopera-le cu apa recce. Lasa-le sa stea in apa timp de 2-3 minute, apoi pune-le intr-o sita si continua sa torni apa rece peste ele pentru a indepart toate impuritatile. Este important ca in tot acest timp, capsunele sa aiba coditele, deoarece in caz contrar, vor absorbi apa.

Dupa ce sunt bine spalate, lasa-le in sita sa se scurga bine. Indeparteaza apoi coditele. 

Intr-un borcan incapator, curat si sterilizat, adauga in straturi alternative capsunele si zaharul. Ultimul strat de zahar trebuie sa acopere capsunele.  

Acopera borcanul cu un capac (fara a-l inchide ermetic) si pune-l intr-un loc luminos, dar nu direct in soare. Dupa o zi, sau doua, cand zaharul se topeste complet, si se formeaza un sirop, adauga alcoolul. 

Depoziteaza apoi borcanul intr-o camera intunecoasa si racoroasa si lasa totul la macerat timp de doua saptamani. Strecoara apoi lichiorul si pune-l in sticle curate si sterilizate (alege sticle de sticla, nu de plastic). Depoziteaza sticlele intr-un loc curat, racoros si intunecat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului