Bauturi

# frizzante #Lambrusco #vara #mojito #bauturi

Pe langa Mojito, Lambrusco si Frizzante sunt bauturile verii

A sosit sezonul cald si esti iubitor de vin? Cu siguranta. Nu exista bautura mai buna decat un pahar de vin proaspat, usor si plin de arome, pentru a inlatura amorteala unei dupa-amiezi sau pentru a parfuma o cina vesela in briza serii.

Facute pentru a fi baute vara, la amurg, Lambrusco si Frizzante, vinurile verii, sunt seducatoare, savuroase si pline de spuma maiestuoasa. Lambrusco si Frizzante sunt vinuri italiene foarte versatile, cu arome intense si persistente, cu o lejeritate si prospetime caracteristice. Te-ai intrebat vreodata de unde provin si ce caracteristici organoleptice au?

Vara este perioada in care consumul de vin se schimba radical, caci se consuma preponderent Lambrusco si Frizante, vinuri care au caracteristici proaspete si usoare, cu arome foarte placute.

Cele mai vandute tipuri de vin de pe teritoriul Italiei sunt chiar Lambrusco si Frizzante. Si nu degeaba. Italienii stiu de ce. Dar te invitam si pe tine sa afli!

  • Lambrusco si Frizzante sunt vinuri foarte versatile. Continutul de alcool nu atat de mare, nici corpul excesiv: acestea sunt caracteristicile care fac din aceste vinuri un insotitor ideal pentru vara.
  • Aceste tipuri de vin sunt un acompaniament perfect pentru preparatele culinare care se consuma in special vara. Sunt ideale ca aperitiv, precum si alaturi de carne slaba si peste.
  • Lambrusco si Frizzante au gust placut si sunt usor de baut. Versatilitatea lor le proiecteaza dincolo de combinatiile cu mancarea: servite reci, ele pot fi transformate intr-un excelent vin de aperitiv.
  • Au un efect remarcabil de potolire a setei. Vara, Lambrusco si Frizzante sunt irezistibile si au si o actiune de potolire a setei.
  • Sunt efervescente si proaspete si au un caracter fructat irezistibil. Aceste vinuri aduc in fiecare pahar parfumuri si arome irezistibile.

Cum e recomandat sa bei Lambrusco si Frizzante?

Lambrusco si Frizzante nu sunt vinuri pentru invechire. Trebuie consumate tinere, pentru a-i aprecia parfumul, prospetimea si aromele intense de fructe in expresia maxima si imediata.

Refrigerarea este o necesitate, dar depinde si de tipuri. Vinurile rosii spumante Lambrusco pot fi servite la 12-14° C datorita structurii lor mai ample. Cu vinurile Frizzante care se servesc adesea ca aperitiv, este bine sa iei in considerare o refrigerare mai intensa: intre 10 si 12° C daca te gandesti sa il asociezi cu un prim fel de mancare usor, dar fin. De asemenea, daca vrei sa te delectezi cu un Lambrusco alb sau roze ca aperitiv, raceste-l inainte pana la 6-8° C.

De unde poti cumpara vinuri Lambrusco si Frizzante la un pret accesibil pentru vara aceasta?

Pentru a le savura gustul autentic, aromele imbietoare si a te lasa invaluit de spuma lor maiestuoasa, trebuie sa le si ai, nu-i asa? Ei bine, cel mai bun catalog dedicat excelentei lumii vinurilor si a bauturilor spirtoase il gasesti pe site-ul alcooldiscount.ro. Cand intri pe alcooldiscount.ro, te vei conecta cu intreaga lume a bauturilor inedite. Daca esti unul dintre cei care apreciaza calitatea, trebuie sa faci cunostinta cu acest site si sa comanzi vinul Lambrusco sau Frizzante favorit. Cercetand rafturile virtuale ale acestui magazin online, vei descoperi unele dintre cele mai bune vinuri Frizzante si Lambrusco disponibile astazi pe piata, cu denumiri celebre, importate direct din Italia si la preturi speciale. Deci, ce mai astepti? Nu mai sta pe ganduri si comanda chiar acum bauturile verii: Lambrusco si Frizzante!

Sursa foto: Freepick.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare