Capsunile sunt bogate in vitamine si minerale. Mai exact, capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanti si acid folic. De asemenea, capsunile contin fier, calciu si magneziu, dar si fibre, care usureaza procesul de digestie.
Si pentru ca sunt atat de folositoare organismului, iti propunem in continuare un nectar de capsuni foarte simplu de preparat.
Ingrediente pentru nectar de capsuni
500 g capsuni
4 linguri de zahar
250 ml apa
Cum se prepara nectatul de capsuni
Spala bine capsunile. De preferat ar fi sa le lasi timp de o ora intr-un vas cu apa in care ai pus doua lingurite de sare. Dupa ce le scoti de acolo, le clatesti si le cureti de codite.
Presara doua linguri de zahar peste capsuni si lasa-le peste noapte. In felul acesta, capsunile isi vor lasa zeama, iar nectarul va fi mult mai gustos.
Cu un blender, paseaza capsunile folosind si zeama lasata de ele. Din celelalte doua linguri de zahar prepara un sirop cu apa. Fierbe siropul cateva minute, apoi incorporeaza pasta de capsuni. Lasa-l sa mai fiarba cateva minute. Va lasa o spuma pe care e bine sa o dai la o parte cu o spumiera.
Cand s-a racit, e numai bun de baut!