Bauturi

#must inghetat #must fiert #conservare must #cum se pastreaza mustul #must

Iata cum poti pastra mustul pana la Craciun

S-au copt strugurii si cu totii visam la o cana de must delicios savurata in liniste. Doar ca mustul este extrem de perisabil, astfel ca incepe rapid sa fermenteze. Este si motivul pentru care nu ne bucuram prea mult timp de el. Ei bine, exista insa tehnici pentru a pastra mustul numai bun de baut chiar si luni de zile.

 

O solutie la indemana pentru a prelungi sezonului mustului bun si ieftin este conservarea sucului de struguri prin diverse metode.

Fierbere. Este una dintre cele mai utile metode, intrucat odata fiert si imbuteliat, mustul poate fi pastrat intr-o pivnita, la loc racoros. Pune mustul intr-un vas ne inox si lasa-l la foc mic pana ce temperatura lichidului a ajuns la 90 de grade Celsius. Se toarna in sticle, care se inchid ermetic. Acestea se tin la pat cald pana a doua zi.

Congelare. Pentru a folosi aceasta metoda ai nevoie de spatiu in congelator, de preferat o lada frigorifica. Atunci cand mustul s-a limpezit, toarna-l in sticle, lasand cativa centimetri gol la gatul sticlei. Asta intrucat atunci cand ingheata, lichidul se va dilata si este nevoie de spatiu. Pentru a putea fi consumat, trebuie dezghetat lent, la temperatura camerei. Prin aceasta metoda de conservare, mustul isi pastreaza toate calitatile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului