O solutie la indemana pentru a prelungi sezonului mustului bun si ieftin este conservarea sucului de struguri prin diverse metode.
Fierbere. Este una dintre cele mai utile metode, intrucat odata fiert si imbuteliat, mustul poate fi pastrat intr-o pivnita, la loc racoros. Pune mustul intr-un vas ne inox si lasa-l la foc mic pana ce temperatura lichidului a ajuns la 90 de grade Celsius. Se toarna in sticle, care se inchid ermetic. Acestea se tin la pat cald pana a doua zi.
Congelare. Pentru a folosi aceasta metoda ai nevoie de spatiu in congelator, de preferat o lada frigorifica. Atunci cand mustul s-a limpezit, toarna-l in sticle, lasand cativa centimetri gol la gatul sticlei. Asta intrucat atunci cand ingheata, lichidul se va dilata si este nevoie de spatiu. Pentru a putea fi consumat, trebuie dezghetat lent, la temperatura camerei. Prin aceasta metoda de conservare, mustul isi pastreaza toate calitatile.