Bauturi

#cel mai bun vin fiert #vin fiert jamie oliver # reteta vin fiert

E vremea vinului fiert! Iata reteta lui Jamie Oliver cu care iti vei impresiona oaspetii

 

Vremea ne-a cam jucat feste in ultimele zile. Daca ziua temperaturile au urcat pana aproape de 20 de grade, seara au scazut pana la cateva grade, astfel ca incepem sa simtim tot mai mult nevoia sa ne incalzim. Si cum vinul s-a facut deja, e numai bun pentru preparat o cana cu vin fiert.

Nu mai e mult pana apar si decoratiunile de Craciun pe strazi si prin mall-uri, asa ca e bine sa fim pregatiti pentru vinul fiert, cel care aduce aroma iernii in casele noastre. Reteta clasica este un adevarat festival al condimentelor traditionale precum cuisoare, scortisoara si nucsoara. Dar nu ezita sa adaugi si alte feluri de mirodenii care iti plac, asa cum e anasonul, cardamomul, ghimbirul si chiar frunzele de dafin.

Cheia vinului fiert perfect este rabdarea, sustine celebrul Jamie Oliver, care spune ca mirodeniile acestea parfumate si aromate trebuie sa se amestece delicat, iar vinul sa se incalzeasca usor, treptat, asa incat aromele sa aiba timp sa amestece cu vinul.

Ingrediente pentru 10 portii:

2 clementine

1 lamaie

1 lime

200 g zahar

6 cuisoare intregi

1 betisor de scortisoara

3 frunze de dafin

1 nucsoara intreaga pentru razuit

1 betisor de vanilie

2 stelute de anason

2 sticle de Chianti sau alt vin rosu italian

Cum se prepara cel mai bun vin fiert

Curata coaja de la clementine, lamaie si lime.

Pune zaharul intr-o cratita adanca pe care aseaz-o pe aragaz la foc mediu. Adauga cojile de fructe si stoarce peste ele sucul de la clementine. Adauga cuisoarele, scortisoara, frunzele de dafin si nucsoara razuita, aproximativ un sfert de lingurita. Taie betisorul de vanilie pe din doua si aduna cu o lingurita mijlocul moale si aromat. Acopera toate aceste ingrediente cu vin rosu.

Ridica volumul focului si adu acest amestec la temperatura de fierbere si lasa-l 4-5 minute pe aragaz sa clocoteasca pana ce se obtine un sirop delicat. E important sa faci mai intai o baza de sirop, deoarece in felul acesta zaharul si condimentele sa se incalzeasca destul de mult, fara sa se arda tot alcoolul vinului.

Cand siropul este gata, redu volumul focului, adauga anasonul si restul vinului. Dupa aproximativ 5 minute, cand este cald si delicios, toarna-l in cani si serveste-l.

Foto: jamieoliver.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului