Bauturi

#reteta socata # socata

Cum se prepari cea mai buna socata. Reteta simpla, dar savuroasa

 

Socata este bautura favorita a multor persoane la inceputul verii. Este delicioasa, racoroasa si plina de vitamine. In plus, ce ar putea sa te bucure mai mult intr-o zi calduroasa decat un pahar cu socata servita cu gheata din plin? Iata o reteta delicioasa pe care trebuie sa o incerci. 

Ingrediente: 

20 flori de soc mari
300 g zahar (poate fi inlocuit cu indulcitor)
6 linguri de miere
3 lamai
3 litri de apa

Cum se prepara

Spala foarte bine floarile de soc si lamaile.

Intr-o cratita incapatoare adauga zaharul si mierea, impreuna cu un litru de apa. Pune totul la foc mic si amesteca usor pana cand zaharul se topeste. Indeparteaza oala de pe foc.

Taie una dintre lamai felii. In cazul celorlalte doua lamai rade coaja pe razatoarea mica apoi stoarce zeama acestora.

Peste apa cu zahar adauga coaja rasa de lamaie, florile de soc si, la final, feliile de lamaie. Incheie prin a adauga zeama stoarsa de la lamaie. Toata aceasta operatiune trebuie facuta cat timp apa este inca fierbinte. Lasa totul sa stea la infuzat timp de 2-3 minute, apoi pune oala pe foc. Adauga restul de apa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute.

Stinge apoi focul si lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Strecoara continutul si pune-l in sticle curate. Socata obtinuta poate fi pastrata la frigider timp de 3-4 zile.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare