Bauturi

#lichior de oua #lichior #lichior de cafea

Cum sa prepari cel mai bun lichior de oua

Stii si tu clasicul lichior de oua din filmele americane, mai ales cele din perioada Craciunului, cand protagonistii sorb o licoare care arata foarte bine? Iti poti face si tu acasa la tine. Vezi mai jos reteta.

 

Ai nevoie de:

  • 6 galbenusuri mari de ou
  • 1/2 cana de zahar granulat
  • 1 cana de frisca groasa
  • 2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • un varf de cutit de sare
  • 1/4 lingurita de extract de vanilie
  • scortisoara macinata , pentru topping
  • alcool optional.

Cum se prepara lichiorul de oua:

Bate galbenusurile de ou si zaharul intr-un castron mediu pana cand devin usoare si cremoase. Intr-o cratita, la foc mediu-mare, amesteca smantana, laptele, nucsoara si sarea. Se amesteca des pana cand compozitia ajunge la punctul de fierbere.

Adauga o lingura mare de lapte fierbinte la amestecul de oua, batand energic. Repeta, adaugand cate o lingura mare pe rand. Dupa ce cea mai mare parte a laptelui fierbinte a fost adaugata la oua, toarna amestecul inapoi in cratita de pe foc.

Amesteca constant timp de cateva minute, pana cand compozitia se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se adauga vanilia si alcoolul, daca se foloseste.

Toarna lichiorul de oua printr-o strecuratoare cu ochiuri fine castron mare sau alt recipient si acopera-l cu folie de plastic. Se da la frigider pana se raceste. Se va ingrosa pe masura ce se raceste. Daca vrei o consistenta mai subtire, complet neteda, poti adauga intregul amestec intr-un blender cu 1 sau 2 linguri de lapte si amesteca pana la omogenizare.

Se serveste cu un praf de scortisoara sau nucsoara si frisca proaspata, daca se doreste. Pastreaza lichiorul de oua facut in casa in frigider timp de pana la o saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare