Ingrediente
- 1 litru vin rosu, demisec
- 8 linguri zahar (sau dupa gust)
- 2 batoane scortisoara
- 2 stelute de anason
- 1 cuisor
- 1 boaba enibahar
- 1 boaba cardamom
- un praf de nucsoara
- 1 portocala
Cum se prepara
Intr-o oala incapatoare adauga toate ingredientele, inafara de portocala. Amesteca totul foarte bine pana ce zaharul se topeste, apoi oala pe foc. Lasa vinul sa fiaba la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca stinge focul.
Intre timp curata portocala de coaja si tai-o in jumatate. Cand stingi vinul, adauga portocala taiata peste acesta, si lasa totul sa stea asa, timp de doua-trei minute. Scoate apoi portocala si serveste vinul fierbinte.
Poti decora canile cu batoane de scortisoara, felii de portocale sau orice altceva ai la indemana.
Sursa foto: telegraph.co.uk