Bauturi

#cea mai buna cafea #cum prepari cafea #cafea boabe #cafea

Cum faci acasa cea mai buna cafea

Inchizi ochii si iti imaginezi o cafea proaspat preparata. Aroma si parfumul ei te naucesc pur si simplu. Si parca mereu ti-ai imaginat ca o cafea perfecta vei bea doar intr-o cafenea specializata, nicidecum acasa. Insa vestea buna este ca poti chiar tu sa prepari, in bucataria ta, cea mai buna cafea!

 

Da, poate parea greu de crezut ca exista sanse sa iti iasa la fel de gustoasa ca la cafenea, insa exista cateva tehnici care te vor ajuta sa iti atingi telul mult dorit. Si nu, nu trebuie sa ai o masina de cafea ultra performanta. Chiar si cu un banal filtru vei obtine o licoare perfecta.

Cumpara cafea boabe

Cel mai si cel mai important lucru este cafeaua pe care o folosesti. Specialistii recomanda cafeaua boabe, asta intrucat cafeaua pe care o gasesti pe rafturile magazinelor, rajnita si ambalata la vid, sta acolo probabil de luni bune. Iar cafeaua atinge aroma maxima la doar cateva zile dupa ce a fost prajita si ar trebui consumata cam intr-o luna de la data prajirii.

Depoziteaz-o corect

Pentru a pastra cafeaua pe care o cumperi mai mult timp, asigura-te ca o depozitezi corect. Un borcan Mason clasic este suficient.

Conteaza cum si cand macini cafeaua

Cafeaua se rasneste chiar inainte de a o prepara. In felul acesta obtii aroma maxima. Atentie, insa! Ea trebuie sa aiba granulatia sarii grunjoase. Daca e prea mare, vei obtine o cafea slaba. Daca e prea marunt macinata, cafeaua va avea un gust amar.

Masoara cafeaua in greutate, nu in volum

Foloseste aceeasi unitate de cafea la unitatea de apa cand prepari cafeaua. Raportul ideal este 1:20 (adica o parte cafea la 20 parti apa, sau aproximativ 7,5 g cafea la 150 ml apa). In acest fel vei obtine o ceasca de cafea destul de tare. Unele persoane prefera raportul 1:14, iar altele 1:30. Depinde de tine care gust consideri ca ti se potriveste cel mai bine.

Prepara cafeaua la temperatura potrivita

Multe aparate automate nu apuca sa atinga temperatura optima de preparare. Temperatura optima a apei pentru prepararea cafelei prin picurare este cuprinsa intre 90 si 100 de grade Celsius. E bine sa nu depasesti aceasta temperatura pentru a nu opari cafeaua.

Foloseste apa potrivita

Calitatea apei pe care o folosesti este un alt aspect adesea neglijat al prepararii cafelei. Folosirea apei dure va face ca particulele fine de cafea sa nu se dizolve bine, obtinandu-se astfel o cafea slaba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare