Bauturi

#martini #cocktail #bautura #culinar #reteta

Cocktail Martini

Despre Martini se poate spune simplu: un cocktail facut din gin si vermouth, asezonat cu una sau mai multe masline. Insa Martini-ul nu este numai atat: exista in lume sute de retete de martini si secrete de preparat “cel mai bun Martini” iar barmanii se intrec in astfel de retete.

Cocktailul Martini este descris uneori drept o bautura dura, rigida, insa a ajuns in timp una dintre bauturile de baza care apar in cataloagele celor mai fine si importante cocktailuri din lume. Este descris de specialisti drept “elixirul tacerii”, dar si bautura preferata in intalnirile de afaceri.

Ingrediente pentru o portie de cocktail Martini:

  • 55 ml de gin
  • 15 ml de www .acasa.ro/dry" title="dry">dry vermouth
  • Un shaker pentru cocktailuri
  • O maslina
  • O bucata de coaja de lamaie

 

Mod de preparare pentru cocktailul Martini:

Se adauga ginul si vermutul in shaker si se amesteca.

 

 

Mod de servire pentru cocktailul Martini:

Se rastoarna intr-un pahar pentru cocktailuri, se pune in el un betisor pentru cocktailuri (se poate folosi si o scobitoare) in care a fost infipta in prealabil o maslina verde (pot fi puse si trei masline pe un betisor).

Chiar inainte de servire, chiar deasupra buzei paharului se strange intre degete bucatica de coaja de lamaie, astfel incat sa iasa din ea uleiurile volatile care vor da un plus de savoare bauturii.

Barmanii care prepara Martini fac mai multe variante de cocktail, in functie de cat de sec vor sa fie produsul din pahar. Pentru a obtine varianta mai “dry”(seaca) a bauturii, se poate reduce cantitatea de vermut, mergand chiar si pana la o proportie intre gin si vermut de cinci sau sase la unu.

Pentru a obtine variatii ale acestui cocktail, unii barmani inlocuiesc ginul cu vodca, care datorita faptului ca are o aroma neutra, permite amestecul cu alte arome (diverse ierburi, capere marinate, ansoa, ciuperci speciale sau rosii uscate), rezultand astfel diferite tipuri si arome de Martini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului