Un alt lucru de retinut este ca apa folosita la prepararea spaghetelor contine deja sare. Prin urmare, va fi nevoie de ceva mai putina sare decat se adauga de obicei la sos.
O alta utilizare practica este adaugarea sa in aluatul de pizza sau de paine, amestecand-o cu faina. Va fi mult mai gustoasa, deoarece amidonul pe care il contine se va lega mai bine.
Lintea, fasolea, fasolea rosie, nautul si multe alte leguminoase trebuie sa fie puse la inmuiat inainte de a fi gatite, de preferinta peste noapte. Daca le lasi la inmuiat peste noapte in apa in care ai fiert pastele, timpul de gatire va fi mai scurt, iar fasolea va fi mult mai usor de digerat.
In loc de apa simpla, puteti folosi si apa pentru paste pentru a le gati, deoarece aceasta va da legumelor o nota aromata si vor fi foarte moi.
La fel ca in cazul sosurilor, puteti adauga apa de la fierberea pastelor la orice supa sau tocana. Pentru a face acest lucru, pur si simplu inlocuiti o parte din apa sau din bulionul de legume cu apa pentru paste. Amidonul va mai ingrosa putin supa.
FOTO: freepik.com