Servit in coaja de ou si compus dintr-un amestec de rom, ciocolata si scortisoara, Coquetier este un cocktail legendar in zona Berlinului, care a starnit chiar si interesul si curiozitatea vedetelor. Supermodelul Bar Rafaeli este doar una dintre celebritatile care au testat acest cocktail atipic si oarecum bizar.
Sourtoe Cocktail
Sourtoe Cocktail este, de departe, cel mai bizar si dizgratios din lume, intrucat "cireasa de pe tort" a bauturii este... un deget mumificat de mort. Bautura este de fapt o tarie, whisky sau votca, in care se pune degetul deshidratat in sare al unui mort, care trebuie supt dupa terminarea cocktailului. Greu de crezut sau nu, bautura este reala si se serveste intr-un singur loc: The Sourdough Saloon, din Dawson City, pe teritoriul Yukon, Canada.
Gunpowder Plot
Gunpowder Plot este unul dintre cele mai controversate cocktailuri din lume. Este creatia unui barman din Sydney, Australia, care a inclus in bautura o combinatie bizara de ingrediente: gheata carbonica, nitrogen lichid si jeleu. Alte variante ale cocktailului includeau si amestecuri de bacon cu sirop de artar sau de rom cu popcorn.
Wakey Wakey Mary, Eggs and Bakey
Chapel Tavern din Nevada, SUA, are in meniu un cocktail cu totul inedit, considerat a fi si leac pentru mahmureala. Cocktailul contine un amestec ciudat de sos cald, bere neagra irlandeza, oua de prepelita, bacon si este garnisit cu muraturi. Creatorii acestei bauturi garanteaza ca efectul antimahmureala este imediat, iar gustul nu este nici pe departe atat de dizgratios pe cat suna.
Earl Grey Caviar Martini
Chinezii din Hong Kong, de la restaurantul Quinary, au reinventat cocktailul clasic cu Martini in cel mai neobisnuit mod. Acestia au adaugat cocktailului clasic o aroma neobisnuita, introducand in compozitia lui molecule de caviar si castravete.
Foto: Designmynight.com