Cafeaua care este acum la mare cautare este cea cu legume. Toti mai multe persoane cauta solutii si alternative sanatoase pentru licoarea diminetii, astfel ca acum cafeaua cu gust de broccoli este cea mai cautata.
Cafeaua cu pulbere de broccoli a fost creata de cercetatorii australieni din domeniul sanatatii si nutritiei. Praful colorat este din tulpina centrala, dar si din buchetele de flori. Este de ajuns sa torni doua linguri din ea in ceasca de cafea si vei inghiti echivalentul a unei farfurii de broccoli.
De asemenea, mai exista si pulberea de sparanghel sau avocado. Cea mai sanatoasa varianta este insa cea cu broccoli sustin specialistii, deoarece are proprietati antioxidante, antibacteriene si anticancerigene. Mai mult decat atat, e bogata in vitamina A, B, C si E.
Specialistii au mai dezvaluit ca noul superaliment poate fi adaugat si in deserturi, piureuri sau supe:
„Pudra ar putea fi facuta din legumele considerate “rele”, referindu-ne la gust, cu cele care nu sunt niciodata comercializate si care ajung la cosul de gunoi. Astfel, toata productia fermierilor poate fi utilizata, fara nici o pierdere sau aproape”, dupa cum explica un om de stiinta pe site-ul BBC.
„Tocmai am testat o cafea cu broccoli pentru un videoclip si pot confirma ca intr-adevar nu este buna”, a spus pe Twitter reporterul Josh Taylor.Totodata, “pulberea de broccoli este o optiune pentru fermierii care doresc sa adauge valoare cu ingredientele derivate din legumele lor”, sustine dr. Mary Ann Augustin, conducatorul cercetarii.