Bauturi

# cum bei berea # bere belgiana # bere turceasca #consum bere #bere

Berea, mai buna ca vinul: 6 feluri de bere pe care trebuie sa le incerci

Pentru prea mult timp poate berea a fost luata mai putin in serios decat vinul. Berea e bere, spun consumatorii inraiti sau nu, insa adevaratii pasionati de bere stiu adevarul.

Astfel, un cunoscator stie ca berea se poate servi cu preparate gourmet, la fel ca si vinul, ca poti consuma un anumit tip de bere dupa starea de spirit in care esti, ca berea poate fi jucausa, fructata, cu un gust mai pregnant de hamei si cate si mai cate. Iata 6 beri pe care ar trebui sa le incerci: 

1. Bere belgiana

St. Stefanus, supranumita “a beer with heart”, este un produs care împrumută din calităţile vinului, şi anume ca pe măsură ce se învecheşte, capătă culori şi arome diferite, dând posibilitatea consumatorului să îşi aleagă vârsta la care doreşte să consume berea. Este un brand creat în anul 1295 de călugării de la Mănăstirea Sfântul Ştefan din Belgia, care păstrează metoda de fabricare încă din acele timpuri. Daca va uitati cu atentie pe eticheta, veti desoperi atat semnatura celui responsabil de crearea ei, cat si data la care a fost creata. Astfel, pentu un gust mai "light", mai fructat, alege-o pe cea mai "tanara". 

2. Berea ceheasca

Pilsner Urquell, “prima bere Pilsner din lume”, creată în 1842 în fabrica Plzen din Cehia, aduce în faţa consumatorului un gust inimitabil, uşor amărui, dar şi dulceag, foarte balansat. Te îndrăgosteşti iremediabil şi îi rămâi fidel pentru totdeauna. 

3. Berea americana 

Miller Genuine Draft este berea emblematică a Statelor Unite ale Americii, care, din 1883 şi până în prezent, păstrează spiritul nemţesc al inventatorului său, Frederick Miller. Este o bere uşor de băut, mai puţin amară, potrivită pentru momentele de relaxare împreună cu prietenii. Veti observa ca nu face multa spuma, ca are o culoare deschisa si un gust light, ce te poate pacali sa comanzi o bere in plus. Si inca una...

4. Berea olandeza

Grolsch Premium Weizen este o bere mai tanara, desi brandul este unul dintre cele mai vechi si cunoscute. Aceste bere de grâu apărută în 2004, care provine din Olanda, este un produs al cărui gust îmbină arome de banane, pere şi cuişoare. Este o alegere perfecta mai ales în zilele fierbinţi de vară.

5. Berea turceasca

Ambele provenite din insorita si exotica Turcie, Efes Pilsener şi Efes Draft, sunt beri care aduc spiritul pozitiv şi vesel al Mediteranei, precum şi gustul mai puţin amărui dat de orez, foarte potrivit oricărui moment. De altfel, Efes Pilsener a fost aleasa berea nr. 1 de consumatorii din zona mediteraneana.  

Daca va intrebati unde puteti consuma aceste beri, raspunsul este simplu. Oriunde, chiar si la voi acasa, deoarece au fost lansate de curand si in Romania, asa ca le gasiti la orice supermarket sau la terasa preferata. Trebuie doar sa le cautati. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului