Bauturi

#bauturi #bauturi calde #bauturi iarna

Bauturi calde si gustoase pentru iarna

Chiar daca au trecut sarbatorile, poti pregati in continuare bunatati aburinde pentru cei dragi cat este iarna de lunga. Bauturile calde din sezonul rece sunt gustoase si atractive, decorate cu frisca, bucati de fructe sau de ciocolata.

Iata cateva bauturi calde si gustoase pentru iarna, care iti pot surprinde extrem de placut musafirii:


Ciocolata calda cu vanilie si cocos

Pune intr-o oala 3 cani lapte degresat, 1 cana lapte de cocos neindulcit si 2/3 cana lapte praf. Lasa la fiert pana da in clocot, la foc mediu. Amesteca din cand in cand. Pune in compozitie 2 linguri cacao si amesteca. Ia oala de pe foc. Pune in compozitie 1/2 lingurita vanilie. Toarna bautura calda in cani, adauga frisca si 1/4 cana ciocolata rasa.


Ceai condimentat

Pune intr-o oala 7 cani de apa, 1 cana zahar, 1 bucatica de ghimbir, 3 cuisoare intregi, 1 bat scortisoara si o stea de anason. Pune la fiert pana da in clocot compozitia. Ia de pe foc bautura si scurge-o intr-o sita, apoi pune iar lichidul in oala. Adauga 4 saculete de ceai negru si lasa-le 10 minute. Scoate saculetele. Adauga in bautura o cana de suc de rodie si 1/4 cana suc de lamaie. Serveste ceaiul cu felii de lamaie.


Cafea cu anason

Pune intr-un filtru de cafea, in recipientul de pus cafeaua, 1/3 cana cafea neagra, proaspat macinata si 2 lingurite anason tocat. Toarna in cana de apa 2 1/4 cana apa rece. Porneste aparatul. Pune in 8 cani cate 1 lingurita de inghetata de vanilie. Toarna peste ea cafeaua fierbinte si serveste.


Ciocolata cappuccino

Bate cu mixerul 1/2 cana frisca si 3 linguri zahar pudra. Amesteca intr-un castron 1/2 cana ciocolata semidulce taiata fin cu 1/2 cana bomboane de menta, tocate. Pune compozitia de ciocolata in cani de cafea. Toarna peste ele 8 cani de expresso, apoi decoreaza bauturile cu frisca.


Cafea mocha java

Pune intr-o tigaie 1 cana de cafea tare, 2 linguri bucatele de ciocolata semidulce si 1 lingura de zahar. Lasa pe foc 3 minute, amestecand pentru ca zaharul sa se topeasca. Intr-o alta tigaie incalzeste 1/4 cana frisca. Toarna cafeaua in cani si adauga frisca. Poti indulci dupa gust.

Sursa foto: babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului