1. Oua posate pe paine prajita cu avocado
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 felii de paine integrala
- 1 avocado bine copt
- Zeama de lamaie
- Sare, piper, fulgi de chilli (optional)
Mod de preparare: Fierbe ouale posate timp de 3-4 minute. Intre timp, paseaza avocado cu putina zeama de lamaie, sare si piper. Prajeste feliile de paine, unge-le cu crema de avocado, apoi asaza ouale posate deasupra. Presara fulgi de chilli pentru un plus de savoare. O combinatie echilibrata si extrem de gustoasa!
2. Omleta cu branza si verdeturi
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 g branza feta sau telemea
- 1 lingura de lapte
- Marar si patrunjel
- Sare si piper
- 1 lingurita de ulei de masline
Mod de preparare: Bate ouale cu laptele, sarea si piperul. Adauga verdeturile tocate si branza sfaramata. Toarna compozitia intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Gateste la foc mic pana omleta se incheaga. Serveste cu o salata proaspata sau cu paine prajita.
3. Oua la cuptor in stil mediteranean
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 linguri de sos de rosii (sau rosii tocate)
- 1 lingura de branza rasa (parmezan, telemea sau mozzarella)
- Busuioc proaspat
- Sare, piper
Mod de preparare: Intr-un vas mic termorezistent, pune sosul de rosii, apoi sparge ouale deasupra. Presara sare, piper si branza. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana cand albusurile se intaresc, dar galbenusul ramane moale. Presara busuioc proaspat la final. O reteta perfecta pentru brunch!
Ouale nu sunt doar pentru micul dejun – cu putina creativitate, le poti transforma in feluri principale delicioase si hranitoare. Incearca aceste retete simple si savureaza gustul autentic al preparatelor de casa!