Bauturi

#sprit #cocktail #vin #bauturi vara

3 cocktailuri racoritoare cu vin

Regula suprema a verii este sa ramai hidratat. Si cum poti face fata zilelor caniculare decat cu niste bauturi… racoritoare. Si cum in vacante aproape orice e permis, un strop de vin adaugat intr-un cocktail nu strica. Din contra! Adauga un plus de savoare si sporeste distractia.

Iata cateva retete de cocktailuri cu vin pe care le poti prepara simplu cu ce ai la indemana prin casa:

Bishop Cocktail

Cu totii avem prin casa o sticla de vin care nu e chiar asa cum ne-am fi asteptat. Nici n-am bea-o, dar parca nici n-am arunca-o. Ce putem face cu ea? Un Bishop Cocktail!

Ai nevoie de:

80 ml rom

30 ml vin rosu

1 lingurita sirop de zahar

Sucul de la o jumatate de lime

Cum se prepara:

Se toarna ingredientele intr-un shaker umplut cu gheata. Se agita bine, apoi se toarna intr-un pahar de vin rosu racit in prealabil.

Romul ii da vinului o savoare aparte, astfel ca un Bishop Cocktail va fi apreciat de oricine.

Rosé Berry Bliss Cocktail

Un sprit cu vin roze demi-sec este alegerea rapida pe care o face orice doamna intr-o zi torida. Dar exista variante mult mai elegante cand vine vorba despre vinurile roze. Si anume un punch pe baza de vin roze si mure.

Ai nevoie de:

O sticla de vin roze rece

O punga de mure congelate.

O doza de limonada rece

1 litru de suc acidulat de lamaie

Cum se prepara:

Amesteca intr-un vas vinul, murele congelate si limonada. Lasa vasul la frigider timp de o ora, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Toarna amestecul in pahare de sampanie si stropeste-l cu suc acidulat de lamaie.

Pentru un gust si mai special, foloseste in loc de limonada nectar de caise.

Glamour Girl Martini

Este un cocktail vesel si fructat, perfect pentru o doamna sau o domnisoara. Se prepara rapid si e ideal pentru o seara… intre fete.

Ai nevoie de:

80 ml Pinot Grigio roze

30 ml de schnapps de piersici

15 ml suc de afine

1 cireasa pentru garnitura

Cum se prepara:

Toarna ingredientele intr-un shaker plin cu gheata. Agita bine, apoi toarna intr-un pahar de cocktail racit. Garniseste cu o cireasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare