Auto-Tehno

#masina #politisti #pit bull #imobilizare

VIDEO Pit-Bull, noul sistem prin care polistii vor imobiliza masinile

Politistii din toata lumea vor avea la dispozitie un nou sistem rapid de imobilizare a masinilor, in cazul in care soferii refuza sa opreasca.

Noul instrument se numeste Pit-Bull (Pit-Ballistic Undercarriage Lanyard) si a fost realizat de compania americana Pacific Scientific Energetic Materials.

Inventatorii acestei tehnologii spun ca polistii vor putea imobiliza cu ajutorul acestui sistem orice tip de masina, de la automobilele compacte, de mici dimenisiuni, pana la SUV-uri.

Pit-Bull dispune de un rand de sageti metalice care penetreaza pneurile din fata ale autovehiculului si de un sistem de plase care imobilizeaza rotile si osia.

„Daca un sofer trece printr-un punct de control fara a se opri, agentul poate apasa un buton, iar pneurile automobilului sunt sparte si imobilizate in plasa in cateva milisecunde. Nu mai este nevoie sa urmarim in viteza infractorul, astfel ca nu mai punem nicio viata in pericol”, a explicat Mark Kaczmarek, program manager in cadrul Department of Homeland Security (SUA).




Sursa foto: www.descopera.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea