Mobile

#diferente #smartphone #camere foto #iphone 5 #Galaxy S3 #Samsung S4

Noul Samsung S4 versus Galaxy s3 si iPhone 5

Cel mai nou si performant smartphone de la Samsung vine cu o colectie impresionanta de aplicatii si functii: acesta este chiar mai performant decat se zvonea initial. Inca din momentul in care a aparut anuntul lansarii, toata lumea a inceput sa se gandeasca la competitia care se va dezvolta intre noul Samsung S4, Galaxy s3 si iPhone 5.

Comparatie intre Samsung S4, Galaxy s3 si iPhone 5

Cel mai performant telefon Samsung are un ecran de 5 inci, in timp de Galaxy S3 are 4,8 inci, iar iPhone are doar 4 inci.

La nivel de performanta, Samsung 4S este foarte puternic, avand un procesor quad-core 1,9 GHz sau 1,6 GHz opt nuclee.

Pe de alta parte, Galaxy S3 are procesor Exynos 4212 Quad Core de 1.4 GHz, iar iPhone 5 are doua nuclee de 1.2 GHz.

Camera foto, un alt aspect deosebit de important, este una foarte performanta in cazul Samsung, cu 13 MP, autofocus, LED flash si 4128x3096px. Galaxy S3 are camera de 8 MP, la fel ca si iPhone 5.

In ceea ce priveste NFC, ambele telefoane de la Samsung au aceasta tehnologie, care lipseste insa la iPhone 5.

Ca si functii speciale, Samsung Galaxy S4 vine cu functia de traducere, atat voce, cat si text, din romana in franceza, portugheza, germana, italiana etc, dar si cu Smart Scroll, Smart Pause, navigare fara atingere si Sound & Shoot.

Samsung Galaxy 3 se deosebeste prin functia Direct Call, care iti permite sa apelezi doar prin simpla atingere a telefonului cu urechea in timp ce scrii un mesaj catre persoana cu care vrei sa comunici.

Iphone 5 se mandreste cu o camera foto iSight de 8 megapixeli si este liderul telefoanelor mobile in ceea ce priveste calitatile camerei foto. Acest lucru se datoreaza senzorului CMOS (produs de Sony), diafragmei deschise f/2.4, are functiile de HDR si imagine panoramica.

Estimari ale pietei pentru Galaxy S4

"Estimez vanzari cu cinci zero-uri. Mizez pe utilizatorii de Galaxy S, S2, S3, care il asteapta. Cred ca datorita noilor functii, Galaxy S4 va castiga si clienti noi, care pana acum utilizau telefoanele altor producatori", a declarat Sorin Manea, telecom division manager Romania & Bulgaria in cadrul Samsung Electronics.

Referitor la multitudinea de functii ale noului Samsung, Manea a mentionat ca "multe functii nu sunt folosite de majoritatea utilizatorilor, insa daca ar fi descoperite, i-ar ajuta foarte mult".

Cand va ajunge Samsung Galaxy S4 in Romania

Cu toate ca nu exista o data sigura la care Samsung Galaxy S4 ar putea ajunge in tara noastra, se zvoneste ca smartphone-ul ar putea intra pe piata din Romania la sfarsitul lunii aprilie.

Nici in ceea ce priveste pretul nu exista date concrete, in daca luam in considerare traditia companiei sud-coreene, este foarte posibil ca pretul acestuia la lansare sa fie de 575 de euro.

Zvonuri inainte de lansare iPhone 5S

Compania Apple intentioneaza sa lanseze un iPhone mai performant in perioada urmatoare. Dintre cele mai interesante zvonuri referitoare la acesta sunt demne de mentionat urmatoarele:

  • va avea super HD retina + display, ceea ce va mari numarul PPI, oferindu-le un avantaj la nivel de rezolutia display-ului.
  • va avea o baterie mai rezistenta
  • va avea spatiu de stocare de 128 GB
  • va avea diversitate de culori (alb, negru, galben, bleu si roz)
  • va fi lansat in aceasta vara (iunie - iulie)

Galaxy S3 sau iPhone 5: care s-a vandut mai bine?

In primele 5 luni de la lansare, Galaxy S3 a depasit pragul de 15 de milioane de unitati vandute in intreaga lume in T4, comparativ cu iPhone 5, care a inregistrat vanzari de peste 27 de milioane de unitati.

Sursa foto:gottabemobile.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea