IT & C

#vapor chamber #vapor-x #sapphire

Sapphire dezvaluie secretul din spatele Vapor-X

Sapphire Technology foloseste marca Vapor-X pe toate produsele sale bazate pe tehnologia Vapor Chamber . Ultima dezvaluire pe acest subiect a constat in confirmarea implicarii companiei Microloops in dezvoltarea tehnologiei acasa .ro/vapor" title="vapor">Vapor Chamber folosita la toate radiatoarele Sapphire Vapor-X.

Vapor-X
prezinta o disipare a caldurii foarte eficienta, ce ajuta la indepartarea rapida a energiei termice de langa cea mai incinsa componenta de pe placile video, GPU-ul.

Vapor Chamber

Intreaga tehnologie Vapor Chamber folosita de Sapphire este pusa la dispozitie de catre Microloops. Sapphire Technology si Microloops au inceput sa coopereze in 2007. Tehnologia Vapor Chamber de la Microloops a fost initial folosita in servere de nivel inalt din compani precum HP si IBM pentru a evita temperaturi de operare foarte mari. Atat pentru Sapphire cat s pentru Microloops, HD3870 a fost prima placa grafica ce folosea tehnologia Vapor Chamber.

"Lucram cu Sapphire technology de 2 ani si drept urmare tehnologia Vapor Chamber pentru placile grafice a ajuns intr-un stadiu matur. Cunoastem faptul ca designul produselor Sapphire este superior, iar acum, combinat cu solutiile termice Vapor Chamber, seriile Vapor-X au vandut peste jumatate de milion de unitati si au castigat peste 80 de premii media la nivel global", a declarat GM-ul Microloop.

Tehnologiei Vapor-X

Tehnologia Vapor Chamber se bazeaza pe acelasi principiu ca si tehnologia heatpipe. Un lichid de racire este vaporizat pe o suprafata incinsa dupa care se condenseaza pe o suprafata rece si ciclul se reia. Intregul proces de recirculare este controlat de un sistem pe baza de "fitile".

Sapphire Vapor-X aplatizeaza intregul sistem intr-o camera subtire - care este montata direct pe suprafata cipului grafic. De fapt lichidul de racire este apa dar datorita presiunii joase la care are loc procesul, vaporizarea are loc la o temperatura mult mai mica decat punctul normal de fierbere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele