IT & C

#proces #samsung #apple #iphone #smartphone # tablete #Galaxy S III #patente

Samsung si Apple, din nou in razboi

Companiile Samsung si Apple sunt implicate intr-un nou scandal in care se acuza reciproc de incalcarea patentelor pentru tablete PC si smartphone-uri. Bloomberg relateaza despre procesul declansat in 2012 la un tribunal din California, care vizeaza, printre altele, tehnologiile folosite la iPhone 5 al Apple, respectiv la Galaxy S III al Samsung.

Potrivit documentelor depuse, Samsung sustine ca toate generatiile de iPad si iPhone produse de Apple incalca cel putin trei patente. La randul sau, gigantul IT american acuza compania sud-coreeana de incalcarea unor patente in cazul smartphone-urilor Galaxy Note si altor tablete din portofoliul sau.

In august 2012, un tribunal din San Jose a dat castig de cauza celor de la Apple, intr-un prim proces de incalcare a patentelor. Instanta a constatat ca Samsung a incalcat sase patente pentru dispozitive mobile ale Apple. Totodata, compania sud-coreeana a fost obligata sa plateasca despagubiri in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: androidauthority.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele