IT & C

Romanii au trimis 35 milioane SMS-uri de Craciun

500.000 de euro au cheltuit romanii de Craciun cu SMS-urile trimise cunoscutilor. Cele mai mari companii de telefonie mobila au raportat cifre-record privind mesajele text expediate in zilele de Craciun (24, 25 si 26 decembrie): circa 35 de milioane de SMS-uri. La un pret mediu de 7 centi pe mesaj , rezulta ca incasarile operatorilor de telefonie au crescut cu aproape 2,5 milioane de euro in doar trei zile numai pe seama mesajelor text.
Fata de anul trecut, numarul SMS-urilor trimise de Craciun este aproape dublu.
Numarul de SMS-uri in reteaua Connex Vodafone a crescut cu 103,9% fata de aceeasi perioada a anului 2004, se arata intr-un comunicat al companiei.
Celalalt mare operator de pe piata telefoniei mobile, Orange, a contabilizat peste 15.600.000 de mesaje text trimise in perioada 24-26 decembrie, cu 72% mai mult decat anul trecut. Anul acesta, romanii au trimis de Craciun tot atatea SMS-uri cat anul trecut, de Craciun si Revelion la un loc, sustine Andreea Zega, directoarea Diviziei de Content si Multimedia.

Explozia numarului de mesaje trimise cu ocazia Sarbatorilor de Iarna este explicata, in parte, de cresterea numarului de abonati . Anul acesta, companiile de telefonie mizeaza pe cel putin 12 milioane de abonati, fata de 10 milioane anul trecut. Ceea ce inseamna ca de pe fiecare telefon mobil s-au trimis de Craciun, in medie, cate trei mesaje.

S-au trimis poze pe mobil

Mesajele multimedia (cu poze) au inregistrat o crestere chiar mai spectaculoasa decat SMS-urile simple. Orange se lauda ca s-au trimis de patru ori mai multe mesaje MMS decat in perioada similara a anului trecut, iar Connex cu o crestere modica de 23,1%.
Trimite o felicitare muzicala de Craciun felicitari de craciunfelicitari de craciunfelicitari craciun felicitari craciunfelicitari craciunfelicitari craciun

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele