IT & C

Romanii au cumparat online, din afara tarii, de 1,9 milioane $, cu carduri Visa

Posesorii romani de carduri Visa au cumparat, in perioada aprilie - iunie, din magazinele virtuale din strainatate, bunuri de un milion de dolari, valoarea aferenta primului semestru ajungand la 1,9 milioane dolari, corespunzator unui numar de 14.500 tranzactii , potrivit datelor Visa International. In trimestrul al doilea, detinatorii romani de carduri Visa au facut aproximativ 7.500 de tranzactii comerciale online, cele mai cautate fiind magazinele din SUA (44% din suma cheltuita), Italia (20%) si Marea Britanie (15%).
Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 133 dolari. "Comertul electronic reprezinta inca un procent foarte mic din numarul platilor efectuate prin intermediul cardurilor in Romania, insa se dezvolta foarte rapid si tot mai multi romani sunt dornici sa se alature revolutiei Internetului, fenomen care a cucerit intreaga lume", a declarat Catalin Cretu, area manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA. Cetatenii straini posesori de carduri Visa au cumparat din Romania, in intervalul aprilie - iunie, bunuri si servicii in valoare de 8.000 de dolari, cu o medie de doua tranzactii realizate pe zi.

Cei mai interesati au fost cetatenii americani, cu 31% din totalul sumei cheltuite, urmati de britanici (30%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele