IT & C

Raport - Fraude online de 2,6 miliarde de dolari

Conform unui studiu realizat de CyberSource Corp si prezentat de NBC, fraudele in comertul electronic au atins in 2004 suma de 2,6 miliarde de dolari.
Aceasta suma reprezinta o crestere de 700 de milioane de dolari fata de "raportul cyber -infractional" pe 2003, dar in acelasi timp reprezinta si echivalentul pentru cresterea vanzarilor pe Net in 2004.

In aceste conditii, comerciantii de pe Internet au devenit mai suspiciosi si a crescut numarul comenzilor refuzate. S-a stabilit ca 6% din comenzi sunt in prezent respinse, fata de un procent de 4,5% cat se inregistrase anul trecut. In ceea ce-i priveste pe americani, 13% din totalul solicitarilor venite de peste "oceane" sunt refuzate.

" DISCRIMINARI ". Comercianti cu vanzari intre 500.000 si 5 milioane de dolari resping din ce in ce mai multe oferte, dar tot ei sunt cei mai pagubiti. Marile companii de e-comert (cu vanzari de peste 25 milioane de dolari) au pierderi cu 50% sub nivelul organizatiilor mai mici din domeniu. Comerciantii "marunti" nu-si permit soft-uri antifrauda scumpe (deci performante), se mai arata in raportul CyberSource Corp, citat de NBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele