IT & C

#nvidia #ion #optimus

Platforma nVidia ION ajunge la a doua generatie

nVidia lanseaza a doua generatie < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de procesoare grafice nVidia ION ce vor permite obtinerea unor performante de 10 ori mai mari in comparatie cu netbook -urile obisnuite si vor extinde autonomia netbook-urilor pana la 10 ore, datorita tehnologiei nVidia Optimus.

Producatorii Acer, ASUS si Lenovo sunt primii care introduc PC-uri bazate pe ION si Optimus.

Generatie noua
+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- A doua generatie de unitati de procesare vizuala ION depaseste cu mult preformantele grafice oferite de netbook-urile obisnuite, ruleaza continut HD, indiferent daca este vorba de filme sau jocuri. Spre deosebire de netbook-urile cu grafica Intel, netbook-urile ION Au ">au suficienta putere sa redea materiale HD de pe site-uri precum YouTube sau sa ruleze jocuri precum World of Warcraft.

Noile netbook-uri ION se bazeaza pe tehnologia Optimus, care selecteaza automat placa video potrivita pentru aplicatiile rulate si in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, acestea sunt trimise fie catre unitatea de procesare vizuala discreta nVidia, fie catre procesorul grafic integrat Intel. Rezultatul: netbook-uri performante, cu autonomie crescuta.

In 2010

Pana la mijlocul anului urmeaza sa fie lansate peste 30 de sisteme care integreaza noua generatie ION, incluzand netbook-uri, desktop-uri de tip small form factor ( nettop -uri), sisteme de tip "barebone", placi de baza si placi separate de tip "add-in cards".

Acer Aspire One 532G (10 inch) si Asus 1201PN (12-inch) vor fi primele netbook-uri motorizate de a doua generatie ION. ASUS si Lenovo vor fi primii producatori care vor avea PC-uri de tip All-in-one: Asus EeeTop 2010PNT si Lenovo C200.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele