IT & C

#laptop #notebook #autocolant #personalizare

Personalizeaza-ti laptopul dupa bunul plac

Uneori ti se pare ca laptopul tau nu se deosebeste cu absolut nimic de cel al colegilor, pare la fel de banal si nu te reprezinta deloc. Cu putina imaginatie poti sa ii adaugi un plus de personalitate.


Indiferent daca vrei doar sa iti pui amprenta pe designul laptopului sau vrei sa maschezi o zgarietura , solutia salvatoare vine prin autocolantele speciale.

Piata autohtona

Moda a prins repede peste hotare, dar incet si sigur isi face aparitia si la noi. In Romania, poti comanda de la GreatIdea.ro autocolante pentru laptopul tau la pretul de 40 RON. Stikerele lor nu lasa urme de lipici, iar daca nu a fost lipit corect se poate dezlipi si lipi la loc fara nici o problema. Te poti bucura de intreaga lor gama de autocolante daca ai un laptop cu diagonala de 14 inch, 15 inch, 15,4 inch sau 17 inch.

Comanda o faci prin site-ul producatorului. Daca doresti o alta imagine decat cele disponibile pe site, ai posibilitatea sa trimiti imaginea pe care o doresti, iar ei o vor transforma in abtibild pentru laptopul tau. Livrarea produselor sa face a doua zi lucratoare dupa efectuarea comenzii si costa 10 RON. Pentru comenzile cu valoare mai mare de 190 RON, livrarea este gratuita.  

Oferte din strainate

Nemtii de la Laptop Skins au descoperit la randul lor potentialul personalizarii gadgeturilor. Oferta este de aproximativ 200 de modele de autocolante, atat pentru PC-uri, cat si pentru Mac-uri. Abtibildele lor sunt confectionate din vinil. Pretul unui autocolant este de 85 RON. Livrarea este gratuita, iar plata se face si prin PayPal.

Aspoke.com ofera 75 de modele de autocolante si posibilitatea de a-ti crea propriul design, folosind logo-ul, textul sau imaginea dorite. Pretul este de 85 RON iar taxele postale sunt incluse. Aspoke.com produc autocolante pentru laptopuri cu diagonala de 12 inch, 14 inch, 15 inch, 15,4 inch si 17 inch. In caz ca ai ales un design propriu, echipa te avertizeaza ca fabricarea autocolantului poate dura de la 3 la 12 zile pentru ca au nevoie de un feedback de la tine pentru ce au creat. Ai posibilitatea sa faci o comanda rapida care trebuie anuntata din timp. Acest gen de lucrari costa mai mult.

Ceva mai departe de noi, ii gasim pe americanii de la Schtickers.com. Acestia se ocupa atat de colantele de pentru laptopurile din zona PC, cat si de fabricarea de abtibildurile pentru produsele Apple. Fanii au la dispozitie o serie de autocolante pentru laptopurile Mac, primele patru generatii de iPod-uri, modelul iPod video, dar si pentru cele doua generatii de iPhone. In curand, este posibil sa apara colante si pentru iPod-ul Nano.

Cea mai noua oferta a celor de la Schtickers vizeaza skin-uri din piele intoarsa care se aplica pe carcasa superioara a laptopurilor. Site-ul lucreaza cu carduri MasterCard , Visa, American Express si PayPal. Dimensiunile autocolantelor pentru laptopuri sunt 14 inch, 15 inch, 15,4 inch si 17 inch. Livrarea colantelor se face in intreaga Europa, costul asociat transportului fiind de 23 RON, iar perioada de expediere variaza intre 7 si 14 zile. Pretul abtibildelor simple (din vinil) pentru laptopuri este de 66 RON, iar al celor care imita pielea intoarsa (suede) este de 100 RON.

Alternative

Daca nu ai incredere in autocolantele de genul acesta, dar doresti un laptop mai colorat ai la dispozitie variantele fashion ale producatorilor. Sony au seria de laptopuri CS care din in patru culori, alb, negru, roz si grena.

HP au si ei seria Pavillion cu carcase ceva mai indraznete in culori si modele, iar Dell ofera gama Inspiron 1525 (cea mai generoasa cu nuantele disponibile), gama XPS (ale carei carcase sunt decorate cu tonuri de rosu sau albastru si leduri asortate), iar, peste hotare, sunt disponibile si seriile Studio 15 si Studio 17, care permit cumparatorului sa aleaga un anumit design care urmeaza sa fie "infuzat" in carcasa laptopului.

Fujistu-Siemens isi prezinta seria de laptopuri Amilo Mini a caror carcasa poate fi schimbata. Alb, roz, rosu sau albastru sunt doar cateva din variantele de carcase colorate pe care notebook-ul le poseda.

Pentru cei preocupati de factorul portabilitate , netbook-urile Flybook imbina acest aspect cu o cromatica generoasa, iar modelul V23i este disponibil in cinci variante de culori: rosu, negru, albastru, argintiu, galben.

Cum poti confectiona un sticker pentru laptopul tau

Mai exista o varianta de infrumusetare a laptopului propriu daca nu vrei sa astepti prea mult dupa comenzile pe internet. E posibil ca aceasta metoda sa nu fie cea mai buna, dar este o alternativa. Urmeaza acesti pasi:

1.    Alege imaginea pe care o doresti pentru laptopul tau.
2.    Ai grija ca aceasta sa fie pe dimensiunile notebook-ului, pentru a nu exista surprize de imagini neclare sau distorsionate.
3.    Daca pasii anteriori au fost realizati, cauta un producator in oras sau pe internet care sa iti transforme imaginea intr-un autocolant. Click4Print.ro sunt Print-Online.ro sunt doar doua exemple.
4.    Cand primesti autocolantul, lipeste-l pe suprafata laptopului. Foloseste un card sau o spatula lata pentru al intinde uniform. Autocolantul nu trebuie sa pastreze bule de aer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele