IT & C

#eset #win32 #confliker #malware #virus

PC-urile sunt amenintate de noul "modificator" de browser web

Pentru luna iulie, sistemul de evaluare statistica a ameninatrilor de la ESET, ThreatSense.Net a estimat viermele Win32/Conficker ca fiind cea mai extinsa forma de malware, cu o raspandire de 10,67% global.

Totodata, Conficker este cel mai raspandit in Europa de Est si se remarca o noua amenintare, Win32 /FlyStudio, foarte "populara" in China.

Malware Win32/Agent si Win32/FlyStudio

Win32/Agent, programat pentru a fura informatii de pe PC-uri s-a plasat al patrulea cu 2,59%. Noul venit, Win32/FlyStudio inchide lista top 5 cu 2,38% din totalul amenintarilor detectate.

Win32/FlyStudio este construit pentru a modifica informatii in interiorul browser-ului de Internet al victimei. El modifica si redirectioneaza incercarile de csutare pe Internet in cu scopul de a prezenta reclame utilizatorului.

Win32/FlyStudio foloseste un limbaj de programare popular printre autorii de malware s este printre cele mai raspandite ameninatri din China. USA, Mexico si Argentina se afla de asemenea printre tarile cu o rata mare de aparitii ale acestui tip de malware.

Confliker in lume

Conficker ramane principala amenintare in Europa de Est, fiind in crestere in Marea Britanie si Italia. Pentru luna iulie, Slovacia si Republica Ceha raman exceptii regionale in care Win32/TrojanDownloader.Bredolab.AA este cea mai intinsa amenintare cu rata de 5,89% si respectiv 6,48%.

Acest tip de malware are capacitatea sa se copieze in fisierele de sisteme si sa se execute singur la fiecare pornire a sistemului de operare. In acelasi timp stabileste o conexiune cu un server via conexiunea http. Adica cand acest troian se afla pe calculator, singura sa misiune este sa descarce malware aditional, mai ales adware, spyware si alte amenintari de pe diferite servere si locatii de pe Internet.

Afectand si alte tari din Europa, Win32/TrojanDownloader.Bredolab.AA se afla mai jos in top fata de Win32/Conficker care ramane in continuare cea mai mare amenintare in Ucraina (32,55%), Rusia (23,02%), Bulgaria si Lituania (15,43%), Romania (15,4%), Africa de Sud (12,22%), Italia (10,4%), Marea Britanie (7,97%), Austria (5.31%) si Germania (4,46%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele