IT & C

#panasonic #sd-20 #full hd #camcorder #review

Panasonic HDC-SD20 Review

Una din cele mai vandute de peste granita in anul 2008, ajunge in 2009 si pe piata autohtona. Un model de camera video compacta, modelul SD20 este unul din succesorii lui Panasonic SD9.



Panasonic SD20 se remarca prin design, marime si capabilitatea de filmare in format full high-definition.

Caracteristicile lui SD20


Asemenea predecesorului SD9, Panasonic SD20 dispune de o memorie flash , adica nu are nici memorie interna si nici hard-disk integrat. Pana si aspectul celor doua modele este asemanator. Totusi, diferenta dintre camcordere consta in senzorul de 1/6 CCD pe care SD9 il are, pe cand SD20 dispune de un senzor CMOS 1/6. Mai mult, noul model vine cu o mult mai buna.

De obicei camerele video pot face intregistrari video in functie de spatiul de stocare de care dispun. Acesta este si cazul lui SD20. Inregistrarile video vor varia ca lungime in functie de cardul SDHC care este folosit. Un card de 16 GB va reusi sa faca pana la doua ore de inregistrare in full-HD. Daca rezolutia filmarilor este si ea diminuata, se pot intrgistra pana la 6 ore pe un card de 16 GB. Din pacate modelele sunt compatibile doar cu cardurile de clasa 4.

Panasonic HDC-SD20 vine echipat cu ecran LCD sensibil la atingere, trasatura care a fost intalnita si la modelul HS300. Aceasta caracteristica nu face decat sa simplifice modul de utilizare a camerei video. Meniul este mult mai intuitiv decat cel al predecesorilor. Tastele de si stergere se afla sub ecran.

Imbunatatiri

Totusi, SD20 nu impresioneaza doar cu atat. Panasonic a stiut sa incorporeze modelului si un sistem numit Intelligent Auto (iA) care nu face altceva decat sa seteze camera video in functie de conditiile in care se filmeaza: luminozitate scazuta/ridicata, optimizarea subiectilor filmati, etc.

Desi vine cu imbunatatiri fata de predecesori si cu setari de filmare in modul manual, -ul va face cele mai bune capturi in modul Auto. Desi filmeaza si semnalele audio, lui SD20 ii lipseste mufa pentru un jack de microfon. Dar un punct puternic al modelului este zoom optic de 16x. Atunci cand este folosit este recomandata folosirea unui trepied sau sprijinirea camerei pe o suprafata fixa.

Un aspect care trebuie mentionat este si avertizarea pe care utilizatorul o primeste pe ecranul LCD al camcorder -ului cand misca aparatul prea repede. De exemplu, in cazul in care se filmeaza imagini in miscare, iar utilizatorul foloseste brusc optiunile de zoom sau misca aparatul dupa subiect, Panasonic SD20 va afisa un mesaj pe ecran in care avertizeaza ca aparatul trebuie rotit mai incet pentru o captare buna a imaginii.

Concluzie

Desi filmarile in conditii de luminozitate scazuta nu sunt excelente, camcorderul reuseste sa tina sub control zgomotul de imagine, mai bine ca alti rivali. Ideal este ca aparatul sa fie folosit in conditii de lumina buna. Lipsa luminii va face imaginile captate sa nu aiba culori.

Panasonic HDC-SD20 vine cu o serie de imbunatatiri, pe care predecesorii nu le aveau. Acest lucru va pune cumparatorul in situatia de a scoate mai multi bani din buzunar. Totusi, functii ca Intelligent Auto sau usurinta de utilizare a camerei sunt caracterisitici importante pe care camcorder-ul le indeplineste cu brio.

Galerie foto Panasonic HDC-SD20

Panasonic HDC-SD20 - test video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele