IT & C

#romania #stocare #viteza #clasa 10 #carduri memorie #panasonic

Panasonic aduce in Romania cardurile de memorie clasa 10

Panasonic lanseaza la sfarsitul lunii iunie primele carduri de memorie SDHC din clasa 10 , cele mai rapide medii de stocare de acest tip din lume la ora actuala.

Cardurile din Clasa 10 sunt proiectate conform noului standard anuntat de SD Association. Pretul noilor carduri pentru piata autohtona nu a fost inca anuntat.

Noul standard

Clasa 10 este un nou standard de viteza la scriere pentru cardurile de memorie, anuntat recent de catre SD Card Association, ca parte a noii serii de specificatii, SD Card Specification Ver.3.0.

Seria Panasonic GOLD este prima din lume care adopta acest nou standard de viteza. Cele 4 modele de carduri, RP-SDW04G (4 GB), RP-SDW08G (8 GB), RP-SDW16G (16 GB), RP-SDW32G (32 GB), vor fi disponibile si in Romania incepand cu sfarsitul lunii iunie 2009.

Cardurile din clasa 10 au posibilitatea de a scrie secvential (la viteza de 3 frame-uri/sec., 1 frame = 3 MB) un volum foarte mare de date, in mod continuu, fara a pierde pasaje din inregistrare si fara sa se opreasca, pana cand mediul de stocare se umple.

Serie noua


Noua serie Gold pastreaza avantajele modelelor din Clasa 6 la care se adauga viteza superioara de scriere, de pana la 22MB/s. In plus, un controler inteligent al procesului de scriere a imaginilor face ca noile memorii sa fie mediile ideale pentru inregistrarea unui volum foarte mare de date si transmiterea acestora catre aplicatii high-definition.

Cardurile din clasa 10 mai prezinta un avantaj: viteza de transfer a datelor catre un PC este, de asemenea, mult mai mare decat la modelele precedente. Un volum mare de informatii video AVCHD Full HD scrise pe un card din noua serie GOLD poate fi transferat pe un PC cu aproximativ 40% mai repede decat de peĀ  cardurile din Clasa 4.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele