IT & C

Ouale de melc nu trebuie sa lipseasca de la masa de Craciun

Daca sunteti un gourmand care se respecta si nu vreti sub nici un chip sa pierdeti nicio “noutate” de pe piata culinara, ei bine anul asta, la masa de Craciun, nu trebuie sa va lipseasca caviarul de melc . Sylvie Pierru si sotul sau, Dominique Pierru , sunt proprietarii unei ferme de melci din Franta. „Cand oamenii ma intreaba ce gust au, le spun ca e ca si cum ar merge prin padure dupa ploaie. Este lemnos, are caracteristici de ciuperca si frunze de stejar”, au declarat acestia. Ferma de melci a celor doi francezi insumeaza in jur de 50.000 de melci cenusii, adusi din nordul Africii, la ferma lor din Soissons, la 100 de kilometri N-E de Paris . Pentru ca sunt hemafroditi, toti melcii fac oua, dar o medie de doar 100 pe an. Ouale sunt conservate in saramura si esenta de rozmarin, inainte de a fi puse spre vanzare in cutii de 50 de grame, care costa 50 de lire sterline fiecare, la fel ca si caviarul de sturion. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele