IT & C

#comptetie #topcoder #nvidia #superhero challenge #cuda

nVidia Cuda Superhero, o noua competitie pentru dezvoltatori

nVidia Corporation anunta colaborarea cu TopCoder, o comunitate competitiva de dezvoltare software, in cadrul Cuda Superhero Challenge .

Evenimentul reuneste o serie de concursuri destinate programatorilor, care vor testa puterea de calcul arhitecturii paralele de procesare nVidia Cuda pentru rezolvarea celor mai dificile provoc?ri computa?ionale actuale.

Pentru toti dezvoltatorii

Primul concurs, deschis catre toti dezvoltatorii eligibili, incepe pe 14 septembrie si se va incheia pe 25 septembrie. Premiile, in valoare totala de 5.000 de dolari, vor fi decernate unui numar de 5 castigatori. Acestia vor fi anuntati la conferinta nVidia GPU Technology, care se va desfasura in San Jose, California, in perioada 30 septembrie -  2 octombrie 2009.
 
"Arhitectura sistemelor de calcul a evoluat de la procesarea centrata doar pe CPU (unitatea centrala de procesare) la coprocesarea pe CPU si pe unitatea de procesare vizuala (GPU). Accesand comunitatea TopCoder, vom putea demonstra avantajele procesarii paralele in fata a peste 200.000 de programatori, stimuland totodata revolutia procesarii pe GPU", a declarat Sanford Russell, general manager Cuda group la nVidia.

Procesarea GPU

Procesarea pe GPU presupune utilizarea arhitecturii intens paralele a unitatii de procesare vizuala pentru programarea cu ajutorul limajelor specializate precum C si Fortran sau a interfetelor de programare precum DirectCompute si OpenCL. Modelul de procesare pe GPU presupune utilizarea in tandem a unitatii centrale de procesare (CPU) si a unitatii de procesare vizuala (GPU).

"Reprezentam cea mai mare comunitate competitiva de dezvoltatori software cu prezenta in peste 200 de tari, ai carei membri sunt dornici sa-si masoare talentul intr-unul dintre cele mai dinamice domenii din industria de programare", a declarat Rob Hughes, presedinte si chief operating officer la TopCoder.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele