IT & C

#flash #adobe #nvidia

nVidia aduce suport Adobe pentru dispozitivele mobile

nVidia  Corporation si Adobe Systems Incorporated au anuntat ca noile dispozitive de tip netbook, smartphone si smartbook care ruleaza pe GPU nVidia  vor integra functii performante de navigare web pentru continut imbogatit.

Cele doua companii au colaborat intens in cadrul proiectului Open Screen la optimizarea performantei player-ului Flash 10.1 pe noile dispozitive HP, Lenovo, Samsung, Acer, Asus si altele, beneficiind de functiile de accelerare video si grafica specifice unitatii de procesare vizuala.

Echipa nVidia-Adobe

Reuniti in cadrul Adobe MAX, conferinta mondiala a dezvoltatorilor Adobe, reprezentantii celor doua companii au declarat ca integrarea Adobe Flash Player 10.1 pe unitatile de procesare vizuala nVidia permite rularea aplicatiilor avansate de web browsing, continut interactiv si video HD, cu un consum de energie substantial redus.

Datorita unitatilor nVidia GeForce, nVidia ION si Tegra, utilizatorii se vor bucura de experiente vizuale de impact la accesarea de continut imbogatit, creat pe platforma Flash, inclusiv materiale video HD si SD de pe site-uri populare, precum YouTube sau altele.

"Consumatorii isi doresc experiente virtuale extraordinare - fie ca este vorba despre un dispozitiv mobil de buzunar sau de netbook-ul pe care il deschid in cafenea. Inginerii nostri au colaborat intens cu specialistii Adobe pentru a transforma aceasta dorinta in realitate", a declarat Dan Vivoli, senior vicepresecinte in cadrul nVidia.

Dispozitive mobile

Netbook-urile si nettop-urile bazate pe nVidia ION, asa cum sunt HP Mini 311 , Lenovo IdeaPad S12, Samsung N510, Acer AspireRevo si Asus eeeBox EB1012 sunt disponibile pe piata incepand din 8 octombrie 2009.

Odata cu lansarea Flash Player 10.1, aceste dispozitive vor putea beneficia de avantajele unitatii de procesare vizuala in decodarea video, pentru a livra experiente flash disponibile anterior numai pe PC-uri de inalta performanta.

De asemenea, smartphone-urile si smartbook-urile care se vor lansa spre sfarsitul anului 2009 vor dispune de grafica vectoriala si decodare video accelerata, putand transmite continut video si animatii web full-screen de inalta calitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele