IT & C

#procesor #nvidia tegra #microsoft #zune hd

Noul Zune HD are procesor nVidia Tegra

nVidia anunta ca noul player multimedia portabil Microsoft Zune HD este motorizat de procesorul nVidia Tegra .

Astfel, primul procesor HD din lume cu un consum energetic foarte mic este inima dispozitivului multimedia portabil de ultima generatie de la Microsoft.

Zune HD

Noul player este disponibil la precomenzi Zune HD fiind primul dispozitiv de acest tip, care ofera multiple facilitati multimedia.

Zune HD suporta redarea continutui video HD1, are receiver radio, posibilitatea de navigare full-screen pe Internet, ecran multi-touch OLED (organic light emitting diode) si conexiune Wi-Fi.

"Tegra este motorul din Zune HD. Utilizatorii se vor bucura cu sigurata de design-ul, de facilitatile remarcabile multimedia si de capacitatile video out in format HD ale noului dispozitiv"
, a declarat Michael Rayfield, general manager, nVidia mobile business.

Prin colaborarea foarte stransa cu Microsoft si optimizand la maxim procesorul Tegra, nVidia a jucat un rol cheie in crearea player-ului portabil multimedia de ultima generatie Zune HD.  

nVidia Tegra

Procesorul Tegra a fost conceput pe parcursul ultimilor cinci ani, pentru a oferi performanta superioara si consum redus de curent, elemente esentiale pentru dispozitivele mobile de ultima generatie, cum ar fi playerele portabile, smartphone-urile, netbook-urile si tablet PC-urile. In prezent sunt peste 50 de proiecte in derulare, bazate pe Tegra.

"Pentru utilizatorii care sunt in cautarea celui mai bun player portabil multimedia de pe piata, Zune HD este raspunsul", a mai spus Michael Rayfield.

Performantele multimedia ale procesorului Tegra se datoreaza arhitecturii cu opt procesoare independente.  Aceste procesoare pot lucra in tandem sau independent, pentru a minimiza consumul de curent. Microsoft Zune HD foloseste tehnologia nVidia Tegra pentru a oferi o experienta vizuala unica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele