IT & C

Nanomagnetii: ultima solutie impotriva cancerului

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au reusit sa gaseasca un mod de-a ‘inarma’ celulele albe din sange impotriva tumorilor cu ajutorul unor nanomagneti – o metoda care in curand va putea fi aplicata pe oameni.

Daily Telegraph informeaza asupra unor cercetari intreprinse in Sheffield, Marea Britanie, in care s-a pus la punct o tehnica de a trata cea mai periculoasa faza a cancerului – faza ‘secundara’ – in care tumoarea se imprastie prin regiunile cele mai ascunse ale plamanilor, creierului sau ficatului.

Aceste tumori secundare sunt foarte greu de atins si sunt de cele mai multe ori aproape imposibil de tratat. Celulele albe din sange sunt considerate a fi printre cele mai bune ‘vehicule’ pentru genele care lupta impotriva cancerului, dar cercetatorii stiu ca ele sunt in numar prea mic pentru a face fata tumorilor. De aceea, expertii britanici au conceput nanomagneti care sa faca fata provocarilor cancerului.

Tehnica implica introducerea nanomagnetilor in celulele albe, denumite monocite, alaturi de genele anti-cancer. Primele teste au aratat ca atunci cand aceste celule sunt injectate in sange si un mic camp magnetic este aplicat tumorii, celulele albe sunt atrase astfel incat ele isi pot descarca informatia genetica anti-cancer adanc in structura tumorala.

Cercetatorii cauta acum sa aplice diferite informatii genetice ca incarcatura anti-cancer, dar tehnica va putea fi folosita si pentru alte boli. Expertii spera ca in urmatorii cinci ani, astfel de tratamente pentru cancer sa fie deja folosite pe oameni.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele