IT & C

#cadou de paste #jucarii electronice #pleo #sony rolly #robot #cadou #craciun

Jucariile electronice, cadou pentru cei mici si mari

Jucariile electronice nu sunt dedicate doar celor cu varste mici, dar capteaza atentia si celor mai trecuti prin viata. Acest gen de jucarii au ajuns si in tara noastra, unele mai costisitoare, altele nu, acestea pot satisface iubitorii gadgeturilor de acest gen.



Pleo

Pleo a ajuns de curand si in Romania. De rasa Camarasaurus, dinozaurul electronic a fost creat de catre compania Caleb Chung. Pleo este dotat cu opt cipuri, 14 motoare si 38 de senzori care ii permit sa imite perfect miscarile naturale ale unui animal. Pleo isi incepe existenta ca "nou-nascut" care abia invata sa mearga, dar acest lucru dureaza maxim 10 minute. Copilaria lui Pleo dureaza de 45 de minute, timp in care isi va dezvolta comportamentul.

Robotul este prevazut cu un port USB, prin care poate primi update-uri si un card SD in care poate stoca trucuri inventate de producator. Pleo este primul din gama lui, denumita "Life Forms". Dinozaurul poate fi cumparat din reteaua magazinelor Diverta si costa 1.290 de RON.



confectionate din neodim, care schimba radical calitatea sunetului. Unicitatea lui Rolly vine insa din talentul de dansator pe care i l-au insuflat inginerii niponi, player-ul fiind in realitate un mini-robot capabil sa danseze pe muzica pe care o reda simultan.

In plus, Rolly are tehnologie wireless pentru streaming audio prin Bluetooth si bateria rezista pana la cinci ore pentru playback. Utilizatorul poate sa creeze sau sa modifice coregrafia dispozitivului cu ajutorul software-ului Rolly Choreographer. Pe scurt, Rolly este un player audio, de dimensiuni relativ reduse, care se roteste si danseaza pe ritmul muzicii redate.

Jucaria este disponibila in doua culori, alb si negru si poate fi achizitionata in magazinele Sony Center, la pretul de 1.299 RON.

Furby

Este una din cele mai batrane de pe piata. A fost printre primele jucarii mecanice care vorbeau si cereau atentie, "dormea", cantau sau plangeau. Animalul vine in mai multe nuante si culori, de la alb sau negru la variatiuni de negru si alb, cream si verde sau chiar gri si roz.

Furby functioneaza cu patru baterii AA de 1,5 V. Jucaria poate fi achizitionat prin magazinele normale sau online. ShopMania.ro il pune la dispozitie pentru pretul de 125 RON.

Robosapien RS Media

RS Media este o versiune evoluata a modelului Robosapien V2. Ecranul LCD color de pe pieptul sau, difuzoarele si camera digitala incorporata ii ofera robotului o multime de capabilitati multimedia. Fisierele multimedia (poze, filme si sunete inregistrate) pot fi transferate in calculator prin intermediul cablului USB sau a unui card de memorie SD.

Robotul vine la pachet cu un de personalitate care se instaleaza pe calculator si permite utilizatorului crearea si configurarea unor multitudini de personalitati pe langa cele 4 pre-configurate. Modul "puppet" iti da posibilitatea sa inregistrezi diverse actiuni fara sa folosesti telecomanda. Robosapien RS Media poate fi achizitionat prin OneStop.ro contra pretului de 1.799 RON.

Femisapien

RS Femisapien este cea mai sofisticata aparitie in seria robotilor produsi de . "Consoarta" lui Robosapien, aceasta vorbeste propria ei limba numita "emotish", care consta in sunete blande si gesturi. Are 3 regimuri de functionare principale, fiecare dintre ele corespunzand unei pozitii diferite a capului. Prin inclinarea capului pe verticala, regimul ei de functionare se va schimba.

Robotul nu necesita telecomanda pentru ca jucaria va raspunde la gesturile mainii tale, la atingere si la sunete. Femisapien are 36 functii, 20 rutine interactive si 59 functii ascunse de explorat. In plus, poate comunica si poate controla alti roboti WowWee , inclusiv pe Robosapien. Femisapien poate fi cumparate prin OneStop.ro si costa 430 RON.

RoboRaptor

Asemenea lui Pleo, RoboRaptor este o alta jucarie electronica dinozaur. Are la baza stiinta aplicata a roboticii biomorfice, ceea ce-l face sa se miste si sa reactioneze asemeni unui organism viu. Acesta face parte din penultima generatie de roboti, dotati cu functii care le ofera autonomie si pot interactiona cu mediul inconjurator fara a avea nevoie de comenzi date de utilizatorul uman prin intermediul telecomenzii.

Interactiunea cu mediul inconjurator se bazeaza in special pe senzorii sonori, stereo -fonie prin care robotul distinge din ce parte ii vin sunetele, senzorii de miscare si senzorii de atingere. RoboRaptor are 3 stari, agresiv/vanatoare, nervos/precaut si prietenos/jucaus. Magazinul virtual CrazyToys.ro il pune la dispozitia doritorilor pentru pretul de 399 RON.

Wrex the Dawg

O varianta ceva mai nereusita a lui Sony Aibo, Wrex the Dawg este un prieten-robot neastamparat, de forma unui caine realizat din deseuri mecanice si electrice. Pe scurt, un adevarat Frankenstein in varianta canina. Cainele electronic este destul complex, este animat in totalitate, incepand cu fata expresiva si pana in varful cozii.

Starile lui RS Wrex the Dawg pot varia de la fericit, suparat pana la nebunatic. Animalul mai are si dorinte, adica exercitii, chemarea naturii si foame, iar acestea sunt exprimate de ochii sai care se rotesc in tip "jackpot" Ochiul stang reflecta starile, iar ochiul drept reflecta dorintele.

Starea lui RS Wrex the Dawg se schimba cu ajutorul butonului de stare de pe telecomanda din dotare sau prin atingerea nasului-buton care reseteaza ochii. Wrex the Dawg poate fi achiztionat prin VanStore.ro si costa 619 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele