IT & C

#malware #crack #silent hunter 5

Jocul Silent Hunter 5, exploatat de hackeri

Pentru protejarea celei de-a cincea parti a jocului Silent Hunter de la piratare, producatorii  au implementat un nou sistem de securitate, fapt ce a declantat nemultumirea comunitatii jucatorilor si a dat startul cursei pentru piratare ib randul hacker-ilor.

Aproape concomitent, gamer-ii au luat cu asalt Internetul pentru a obtine o versiune "sparta" a jocului, asa cum reiese si din statisticile cautarilor on-line, unde criteriul care contine "numele jocului + cracked" ocupa o pozitie superioara.

Silent malware

Din pacate optiunea pentru versiunea sparta expune jucatorii riscurilor de securitate on-line. O cautare rapida a detaliilor despre acest subiect fierbinte a relevat nu mai putin de patru tipuri de malware care insotesc  rezultatele oferite. Cocktailul fatal de malware contine nu mai putin de doua specii diferite de troieni, un agent backdoor si un rootkit .

Agentii backdoor sunt brese clasice care expun sistemele infectate, astfel incat acestea sa poata fi accesate de la distanta. Rootkit-urile incearca sa ascunda procese, fisiere, date din regiatrii si conexiuni de retea, fiind folosite in general in scopuri distructive pentru camuflarea virusilor, a viermilor, a breselor si a elementelor spyware.

Adio sistem!

Datorita acestui "exploit", in loc sa-si comande submarinul aflat in cautarea de combustibil impotriva fortelor aliate stationate in Malta, pasionatii Silent Hunter ar putea foarte usor "sa-si scufunde" sistemele din cauza focului incrucisat de malware dezlantuit asupra lor de infractorii cibernetici.

Se recomanda ignorarea link-urile suspecte oferite drept raspunsuri la cautarile pe internet si sa descarce numai aplicatii originale. Respectarea drepturilor de autor si constientizarea riscurilor la care se expun in momentul descarcarii de material piratat sunt doua lectii importante pe care acest nou val de malware le ofera utilizatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele