IT & C

#mimas #cassini #pacman

Imagini spatiale: Pacman pe luna Mimas

Variatiile de temperatura de pe luna au facut oamenii de stiinta sa zambeasca odata cu cele mai recente imagini spetiale trimise pe Pamant.

Astfel, sonda care is are orbita in jurul planetei Saturn a captat o serie de imagini inedite cu variatiile de temperatura de pe mica luna.

Pac-man pe luna

Sonda spatiala care a masurat temperatura diferit pe suprafata planetei a reprodus o harta care arata asemenea jocului lansat in anii '80, . Oamenii de stiinta sustin ca variantile temperatura de pe Mimas se datoreaza in special suprafetei si texturii lunii.

Aceastia au declarat ca este posibil ca unele texturi sa retina mult mai bine decat altele. Luna Mimas are un diametru de 400 km si se deosebeste de alte planete din jurul ei printr-un foarte vizibil, denumit Herschel Crater .

Herschel Crater

Oamenii de stiinta care conduc proiectul Cassini au mai spus ca crearea lui Herschel Crater ar fi probabil unul din motivele variatiunilor de temperatura de pe luna Mimas.

Proiectul Cassini este o colaborare de tip joint-venture intre Agentia Spatiala Americana (NASA) si Agentia Spatiala Europeana (ESA), plus Agentia Spatiala Italiana (ASI), iar misiunea a fost recent prelungita pana pan 2017.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele