IT & C

#wibrain #coreea #umpc #ultra mobile pc

IFA Special: Hands-On Wibrain

IFA sau Internationale Funkausstellung este unul din cele mai mari manifestari de tehnologie ale anului. Ca si in fiecare an, mai marii dezvoltatori de electronice s-au strans in cadrul IFA pentru a-si demonstra calitatile.

Show-ul si-a deschis portile in data de 29 august 2008 si le va inchide in ziua de 3 septembrie 2008 . Printre nume mari ca Sony, Panasonic, Philips sau Samsung si altii, IFA are parte si de prezente mai modeste ca cei de la Wibrain .

Hala 12/Booth 121

Cei de la Wibrain au fost gasiti in hala 12, la "cabina" 121. Coreeni s-au pregatit pentru IFA cu o parte din produsele lor, mini-computerela Wibrain. De ce sunt asa speciale? Pentru ca acestea sunt mai mult decat destepte.

Cateva din modelele Wibrain au aparut deja pe piata din Coreea, compania avand o serie care ruleaza sistemul de operare Windows XP si o alta care ruleaza Linux Ubuntu. Pana acum Wibrain a incorporat in gadgeturile lor procesorare VIA C7M, dar acest lucru s-a intamplat pentru dispozitivele din seria B1.

La IFA, Wibrain s-au prezentat cu o noua colectie de UMPC-uri, adica Ultra-Mobile PC, seria I1. Spre diferenta de modelele mai vechi ale acestei companii noile modele vor fi disponibile si in Europa. Mai mult, procesoarele care vor alimenta dispozitivul sunt Intel ATOM.

Despre Wibrain I1

Specificatiile tehnice ale acestui dispozitiv sunt destule. Se prea poate ca si acest noul model sa pastreze marimile modelelor mai vechi, adica 192 x 82 x 28,5 mm si sa cantareasca 526 de grame. Este sigur ca ecranul a ramas neschimbat, de 4,8 inch cu rezolutie WSVGA de 1024 x 600 pixeli si sensibil la atingere.

Noile UMPC-uri vor rula si ele aceleasi sisteme de operare Windows XP sau Linux Ubuntu. Wibrain suporta conectivitate Wi-fi 802.11b/g si Bluetooth 2.0 cu EDR. Singura problema este ca pana acum Wibrain-urile suportau si HSDPA-ul, dar versiunea pregatita pentru Europa nu va avea aceasta caracteristica.

Dispozitivului nu ii lipseste nici camera web de 1,3 megapixeli cu intrare pentru microfon si slot standard USB 2.0, intrare de 3,5 mm pentru casti si conector cu 24 pini. Vesiunile in care va fi disponibil sunt de 30 GB si de 60 GB, dar Wibrain vine si cu slotul pentru card SD pentru marirea spatiului de stocare.

Wibrain are tastatura QWERTY completa, mouse-pad si butoane de control, iar jucaria se poate conecta la un stand cu DVD player, cu tastatura normala.

In toamna

Noile Wibrain vor fi disponibile in Europa din aceasta toamna, data exacta nefiind cunoscuta. Ne putem astepta candva in septembrie - octombrie.

De obicei Ultra-Mobile PC-urile sunt destul de scumpe, cel putin concurenti mult mai cunoscuti ca Gigabyte M704, Willcom D4, Kohjinsha SC3 sau HTC Shift X9500 au preturi ceva mai piperate. Din spusele reprezentantilor Wibrain, dispozitivele lor vor costa in jur de 50 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele