IT & C

# aniversare google #google doodle #robert noyce

Google il omagiaza pe Robert Noyce, inventatorul cipului de siliciu

Google il omagiaza astazi pe Robert Noyce , inventatorul circuitului cu siliciu . Inventia lui Robert Noyce (12 decembrie 1927 - 3 Iunie 1990) consta dintr-un circuit electronic complet, aflat in interiorul unui cip de mici dimensiuni de siliciu.

Doodle-ul Google celebreaza 84 de ani de la nastearea celebrului inventator al cipului cu siliciu, in acelasi timp cofondatorul uneia dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, Intel.

Robert Noyce nu a lasat doar o mostenire tehnologica incredibil de importanta pentru industria de profil, ci a ramas in constiintsa generala ca "Primarul din Silicon Valley ", datorita sprijinului manifestat fata de tinerii pasionati de tehnologie si care au gasit in Noyce un indrumator si un sfatuitor nesperat.

Robert Noyce a ajuat la punerea pe picioare a multor startup -uri din anii '70, companii care au devenit cunoscute cativa ani mai tarziu. Robesrt Noyce a incetat din viata in anul 1990, la varsta de 63 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele