IT & C

#utilizatori #facebook #retea sociala

Facebook a mintit cu privire la numarul sau de utilizatori

Cel mai recent raport prezentat de cei de la Facebook arata ca reteaua sociala are peste 500 de milioane de utilizatori , dar un cotidian francez a aratat ca cifrele furnizate de reprezentantii site-ului sunt incorecte.

Chiar daca reprezentantii Facebook declara ca cei 500 de milioane de utilizatori ai retelei sunt toti activi - adica au efectuat cel putin o operatiune in contul lor pe parcusul unei luni - cei de la ziarul francez L'Echo spus ca din moment ce un utilizator are mai multe conturi, cifrele reale sunt diferite.

Pe langa faptul ca nu a luat in calcul persoanele cu mai multe conturi de utilizator, Facebook a mai facut "greseala" de a contabiliza separat IP-urile de pe care se logheaza un utilizator al site-ului.

Un alt exemplu dat de cei de la L'Echo a fost numarul de utilizatori indicat de Facebook pentru Paris. Reprezentantii Facebook declara ca la nivelul capitalei franceze reteaua sociala detine un numar de 4,5 milioane. Din pacate, numarul de locuitori din Paris ajunge la doar 2,2 milioane de oameni.

Cei de la publicatia franceza L'Echo au mai spus ca prin publicarea unui numar mai mare de utilizatori, reprezentantii Facebook incearca de fapt sa atraga mai multa publicitate online .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele