IT & C

#europa #rusia #asteroizi

Europa si Rusia vor lupta impotriva amenintarii asteroizilor

Europa si Rusia isi vor unii puterile pentru a apara Pamantul de riscul impus de asteroizi . In acest demers, oficialii Comisiei Europene si reprezentantii Agentiei Spatiale Ruse (Roscosmos) vor avea o intalnire de pe data de 7 iulie 2010.

In cadrul intalnirii se va discuta si eventual decide, cea mai buna strategie de protejare a Terrei impotriva asteroizilor care pandesc in spatiu. Se pare ca riscul este destul de ridicat, dar toate proiectele de acest gen sunt in continuare in stadiul de concepte.

Din datele prezentante de catre Roscosmos se arata ca in jurul Planentei Albastre exista mai mult de 6.000 de asteroizi, iar un numar de peste 1.000 sunt considerati periculosi. Reprezentantii rusi au mai precizat ca in cazul unui impact, un simplu asteroid cu un diametru de 2 km ar putea da peste cap clima Terrei.

Acestia mai avertizeaza ca un crater format in urma acestei coleziuni ar avea un diamentru de 1.000 de km. Mai mult, atmosfera ar fi "poluata" de tone de praf care ar fi capabile se blocheze razele soarelui, prin urmare, temperatura Terrei ar scadea considerabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele