IT & C

#apple # iPhone-uri #iPad-uri #ecrane Apple

Ecrane mai mari pentru noile iPhone-uri si iPad-uri

Noile gadgeturi Apple ar putea avea ecrane mai mari. Potrivit Wall Street Journal, compania americana a cerut furnizorilor din Asia prototipuri de ecrane pentru smartphone si tableta care sa aiba diagonala mai mare de 4 inci, respectiv 9,7 inci.

Compania Apple doreste astfel sa fie si mai competitiva in lupta cu rivalii coreeni de la Samsung, ale caror produse acopera toate segmentele de pret si toate categoriile de marime.

In viitor, ecranele telefoanelor Apple ar putea fi mai mari decat actuala generatie a lui iPhone 5, care are un display de 4 inci, iar tabletele se pare ca vor avea o diagonala de aproximativ 13 inci. Oficialii Apple au refuzat sa comenteze informatiile Wall Street Journal.

Samsung ramane lider pe piata smartphone-urilor, cu o cota de piata de 33,1% in primul trimestru din 2013, potrivit datelor Strategy Analytics, urmat de Apple, cu 17,9%. Pe piata tabletelor, pozitiile sunt inversate, Apple domina cu o cota de 39,6%, fata de 17,9% cat detine Samsung.

"Pe termen lung, vom vedea ecrane touch de toate marimile, deoarece viziunea industriei pentru viitor este de a oferi aceeasi experienta de utilizare pe orice display", explica analistul IDC Helen Chiang.


Sursa foto: technobuffalo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele